Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Tröghet vid träning

1 reply [Senaste inlägg]
SannaB
Offline
Joined: 2009-03-14

Hej Thomas och ni andra!

Först vill jag precis som Susanna tacka för att Thomas med medhjälpare finns och gör så mycket för oss med pacemaker/ICD/arytmi.

Till min fråga: Jag har ju PM sedan mars 2009 pga AV-block II typ II. Jag känner att min PM går in rätt ofta och stimulerar hjärtat. Har åkt en hel del längdskidor i vinter och tycker ibland att det känns som att det tar emot i bröstet när jag tar i. Det gör inte ont och det är ingen rusning utan det känns mer som att jag vill ta i mer men kroppen (hjärtat?) svarar inte alltid som jag vill. Det kan ha med kondisen att göra, absolut, men jag undrar om det är vanligt med sådana här känslor när man har PM och tränar? Kan det vara att mitt hjärta pausar och Pm inte hinner svara tillräckligt fort. En jag känner som också nyligen fått PM berättade att han noterat samma känsla vid skidåkning som jag.

Eftersom jag kan räkna med att inte bli mindre utan mer PM-beroende, vad händer om jag blir helt PM-beroende? Kan man träna och ta ut sig ändå? Jag gillar att bli andfådd och varm.

Hälsningar Sanna i Stockholm