Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till Vårdguidens funktion Ställ en anonym fråga: www.1177.se/Stall-en-anonym-fraga/ och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker. Sista vill vi slå ett slag för Facebooks gruppsidor. Det finns bland annat Facebookgrupperna Pacemaker Support Group och Pacemaker and ICD Support Group. Båda är engelskspråkiga.

TENS, sjukgymnastikbehandlingar

2 svar [Senaste inlägg]
susanna
Offline
Joined: 2007-02-02

Hej, Thomas!
Jag ser att frågan om TENS är ställd förut, men du svarar om TNS.
TENS (Transkutan elektrisk nervstimulering)
TENS används för att lindra smärta och behandla vissa sjukdomstillstånd. Vid en TENS-behandling stimuleras hudnära nerver med en svag elektrisk ström. Genom att aktivera beröringsnerver och/eller muskelnerver stimuleras kroppens egna smärtlindringssystem.
När jag bla läser vardguiden.se så står det:
Personer som har pacemaker ska inte använda TENS då pacemakern kan störas av de elektriska impulserna.
På webbhalsa.com står det lika dant, får ej användas när man har pacemaker.
På sjm.com står det att om man gör det, bör det ske med hjärtövervakning och en massa anadra förhållningsorder.
Jag har börjat gå hos sjukgymnast eftersom bla är ischiasnerven i kläm. Sjukgymnasten vill bla behandla mig med TENS. Vad tror du om det, jag är helt beroende av min pacemaker. Sedan kommer han bla också vilja bända och dra i ryggen, funkar det när jag går på Waran?
Häls Susanna