Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till Vårdguidens funktion Ställ en anonym fråga: www.1177.se/Stall-en-anonym-fraga/ och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker. Sista vill vi slå ett slag för Facebooks gruppsidor. Det finns bland annat Facebookgrupperna Pacemaker Support Group och Pacemaker and ICD Support Group. Båda är engelskspråkiga.

Tandläkarbesök

1 reply [Senaste inlägg]
susanna
Offline
Joined: 2007-02-02

Hej igen Thomas!
Var idag på årlig koll hos tandläkaren. (inga hål) Men dock lite lite tandsten, som skulle tas bort. Dom var osäkra på om jag behövde antibiotika el inte inför det. Jag fick en ny tid och skall ta 4 tabl amimox någon timme innan behandlingen. Jag har som sagt av-block III, kroniskt FF, VT-historik mm.
Behöver jag antibiotika? Om, är då amimox ok med tanke på bla Waranet? Normalt sett tar dom bort tandsten med laser-teknik. På mig dock för hand eftersom dom inte är 100% säkra på att det är ok för pacemakern. Provade där idag en el-tandborste, kände då "konstigheter" i hjärtat/pacemakern, var det en slump el kan en el-tandborste påverka en pacemaker..?
Hälsn Susanna