Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till Vårdguidens funktion Ställ en anonym fråga: www.1177.se/Stall-en-anonym-fraga/ och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker. Sista vill vi slå ett slag för Facebooks gruppsidor. Det finns bland annat Facebookgrupperna Pacemaker Support Group och Pacemaker and ICD Support Group. Båda är engelskspråkiga.

Styrketräning

4 svar [Senaste inlägg]
Majoren
Offline
Joined: 2008-03-02

Hej,

Jag är 28 år och har haft min pacemaker i 6månader nu efter att jag fått diagnosen Neurocardiogenic Syncope (slumpmässigt hjärtstillestånd kan man säga). Innan operationen så styrketränade jag 4ggr i veckan, men detta upphörde strax innan operationen och jag har inte varit på ett gym på 7månader föräns idag.

Jag har frågat flertal läkare och även tittat runt på internet om rekommendationer angående styrketräning, men har inte fått nån riktig konkret information om det. Vissa läkare säger att det är ok bara man inte tränar överdrivet hårt, frågan är då vad är överdrivet hårt/tungt. Är det rent av olämpligt att styrketräna när man har en pacemaker ? (detta är känslan jag får av internet ifall man läser på det)

Mina reaktioner från mitt träningspass idag som jag utförde på mycket lägre vikter och lugnare än vad jag tidigare gjort. Det skaver lite och det känns "trångt" i det partiet där pacemakern sitter. Man får känslan av att det går relativt enkelt att skava/klämma en kabel. Men jag känner inte att jag besitter kunskapen alls för att bedömma hur hållbar en kabel är.
Hur slitstarka är dom ? I vilket läge utsätter man kablarna mest?
Vet nån vart jag kan få detaljerad information om hur kablarna i kroppen ligger, vad jag hört så går dom upp vid nyckelbenet och sen ner igen till hjärtat.

Tacksam för svar.
//Majoren