Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till Vårdguidens funktion Ställ en anonym fråga: www.1177.se/Stall-en-anonym-fraga/ och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker. Sista vill vi slå ett slag för Facebooks gruppsidor. Det finns bland annat Facebookgrupperna Pacemaker Support Group och Pacemaker and ICD Support Group. Båda är engelskspråkiga.

Ständig väntan

14 svar [Senaste inlägg]
Conny
Offline
Joined: 2008-07-07

Hej på Er!

Tack för att Ni aktivt tar del i detta forum, det är verkligen behövligt att få höra andras tankar och erfarenheter, både från sjukvårdspersonal och patienter.

Jag har upplevt att ingen inom den svenska sjukvården tar någon speciell notis om problemet med låg- eller orytmisk puls.
Själv har jag under många års tid (30) haft en extrem låg puls ( 35-50 )med påföljande yrselattacker och fått läkarutlåtanden som "du måste vara väldigt vältränad" och "det är något man måste lära sig leva med". Som exempel på botemedel har det skrivits ut sjösjukepiller, vilket givetvis inte hjälpte.
Idag är jag dryga femtio år och har genom att företagshälsovården helt plötsligt märkte att min puls endast var 35 vid ett rutinhälsobesök fått mer kött på benen för att gå vidare. Jag har inte fått någon advekat hjälp ännu, trots att jag tappat medvetandet en gång och fått akut förmaksflimmer en gång. Men efter en dygns-EKG för ett par år sedan har en läkare per telefon låtit meddela mig att en Pacemaker bör inopereras inom cirka fyra år, detta besked lämnade han även till den remiterande läkaren på företagshälsovården, sedan har jag inte hört något.
Nu går jag här och väntar med en osedvanlig trötthet som gör att jag får kämpa ordentligt för att orka med mitt jobb. Jag blir faktiskt så trött att jag får stanna på vägen till brevlådan när jag skall hämta tidningen på morgonen.