Spikmatta

1 reply [Senaste inlägg]
susanna
Offline
Joined: 2007-02-02

Hej!

Jag läste om frågan om spikmatta när man har pacemaker.
Vad jag vet så är det inte skadligt att använda spikmatta om man har pacemaker, såvida det inte är superlånga spikar...Sedan ligger man ju på ryggen på mattan..och då vill det till vääälidgt långa "spikar".

Däremot ska man vara lite försiktig om man äter blodförtunnande, särskilt waran. Det kan börja blöda. Det beror ju även på hur tjock/tunn hud man har.
Tar man waran kan man ju ha en tröja på sig o prova sig fram till hur tunn tröja man kan ha.

Sedan sätter det igång en massa saker i kroppen när man använder spikmatta. Så lider man av olika slags arytmier så kan det ju vara bra att vara observant på sina arytmier i samband när man ligger på mattan och efteråt...

Jag tror att spikmattan kan ha många goda egenskaper, men därom tvista de "lärda".
Jag ser till att mina nära och kära använder spikmatta, men än så länge har jag själv valt att inte använda spikmattan pga orsakerna jag raddade upp ovan..

Häls Susanna

christerl
Offline
Joined: 2008-08-31
Waran,förmaksflimmer och spikmatta

Hej!
Jag använder spikmatta och då och då kudde som har samma typ av "spikar".
Har fram till nu inte haft några problem utifrån att jag tar en (1) Waran tablett per dag, inga blödningar/märken. Trycker väl inte på så hårt och ligger inte så länge (ca 10-15min)
Har kroniskt förmaksflimmer men en puls som är klockren tack vare min PM. Har ännu inte registrerat någon förändring av min hjärtverksamhet då jag ligger på spikmattan/kudden.
Inbillning kanske, men jag tycker mig må bra av denna ”egenvårds insats” om inte annat känner jag en behaglig värme i axlar och nacke.
Naturligtvis måste var och en finna sin modell och ta sina egna beslut i frågan.
Jag hade en diskussion med min läkare och han menade att jag inte hade svaret förrän jag testat samt att jag skulle börja med korta ”prova på perioder”.
Använder mattan efter mina motionspass, dvs varannan dag.
KL