Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Spikmatta

1 reply [Senaste inlägg]
susanna
Offline
Joined: 2007-02-02

Hej!

Jag läste om frågan om spikmatta när man har pacemaker.
Vad jag vet så är det inte skadligt att använda spikmatta om man har pacemaker, såvida det inte är superlånga spikar...Sedan ligger man ju på ryggen på mattan..och då vill det till vääälidgt långa "spikar".

Däremot ska man vara lite försiktig om man äter blodförtunnande, särskilt waran. Det kan börja blöda. Det beror ju även på hur tjock/tunn hud man har.
Tar man waran kan man ju ha en tröja på sig o prova sig fram till hur tunn tröja man kan ha.

Sedan sätter det igång en massa saker i kroppen när man använder spikmatta. Så lider man av olika slags arytmier så kan det ju vara bra att vara observant på sina arytmier i samband när man ligger på mattan och efteråt...

Jag tror att spikmattan kan ha många goda egenskaper, men därom tvista de "lärda".
Jag ser till att mina nära och kära använder spikmatta, men än så länge har jag själv valt att inte använda spikmattan pga orsakerna jag raddade upp ovan..

Häls Susanna