Smärta i strupen

5 svar [Senaste inlägg]
Annette
Offline
Joined: 2009-07-10

Hej! Jag är 38 år och fick min pm i onsdags. Allt gick bra men jag har efteråt fått en sån obehagskänsla. Jag känner inget då jag ligger ner på rygg men då jag är uppe och speciellt då jag böjer mig framåt så gör det ont. Att skratta gör också lite ont. Smärtan sitter några cm nedanför halsgropen inuti bröstkorgen, det känns som att det sitter i strupen. På torsdagskvällen hade jag så ont att jag knappt kunde svälja men så ont gör det inte längre.
Nån som känner igen sig? Kan det vara nån nerv som gör det?

Annette
Offline
Joined: 2009-07-10
Uppdatering

Jag tackar för de teorier ni fört fram till min e-post! Nu är det en vecka sen jag blev opererad och jag kan berätta att allt känns mycket bättre nu. Lite smärta kvar i strupen men jag kan skratta, ta djupa andetag, gäspa och allt sånt som gjorde så förfärligt ont i början. Jag försökte imorse ligga på högra sidan en stund och då började såret göra ont och samtidigt kom smärtan i strupen tillbaka så helt tydligt är det sammankopplat på nåt sätt som jag inte riktigt förstår.
Huvudsaken är att jag nu vet att jag inte måste leva med denna smärta! :)

thomas.fahraeus
thomas.fahraeuss bild
Offline
Joined: 2006-12-12
Smärta i strupen

Hej,

Ursäkta sent svar pga semester. Det är ett för mig ovanligt symptom du beskriver. Jag kan inte erinra mig att jag sett eller hört något liknande fall efter en pacemakeroperation. Ligger Din pacemaker på vänster sida så passerar elektroderna struparna.
Var Din pacemakerinläggning helt komplikationsfri eller var det svårt att få ned elektroderna i hjärtat?
Jag hoppas att Du är fri från symptom nu annars bör din operatör undersöka Dig tycker jag.

MVH
Thomas Fåhraeus
Lund

Annette
Offline
Joined: 2009-07-10
Tack!

Tack Thomas för din kommentar! Det är nu 3½ vecka sen jag fick min pm. Jag känner inte längre av nån smärta i strupen och det är jag mycket glad för :)
Min pm ligger på vänster sida och min läkare sa inget om att det var nåt problem att få ner elektroden (men jag märkte att han suckade ett par gånger :)) Man sa till mig innan inläggningen att jag inte torde känna något av det men jag kände redan då en känsla i strupen så det kanske var nåt problem där i alla fall.

LinaH
Offline
Joined: 2009-11-12
Tryck över bröstet

Jag fick min PM i tisdags(vänster sida) och upplever också smärta i strupen, det sitter strax nedanför halsgropen. min läkare sa att det var lite trångt när dom skulle föra in elektroderna och att dom var tvungna att vidga på den lite, kan det vara orsaken?. jag har även fått smärta över bröstet, känns som om det klämmer åt eller att man har ett tryck över bröstkorgen /lite svårt att andas). Nästan som träningsvärk. Kan det bero på att jag har fått så mycket högre puls? har tidigare haft mellan 40-50 och nu är den inställd på min 63. har också känt av aktivering vid ett flertal gånger då hjärtat vart på väg att stanna pga kraftiga blodtrycksfall. har inga smärtor i själva såret

Annette
Offline
Joined: 2009-07-10
Lina!

Jag hoppas det lättat för det var ingen trevlig känsla att ha men för mej blev allt bra efter ett tag. Många sa innan jag fick min PM att jag kommer att må mycket bättre direkt efteråt men så gjorde jag inte. Nu har jag haft min i snart ett halvår och nu kan jag verkligen säga att jag mår bra! Är verkligen glad och tacksam över att jag fått den :)