Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till Vårdguidens funktion Ställ en anonym fråga: www.1177.se/Stall-en-anonym-fraga/ och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker. Sista vill vi slå ett slag för Facebooks gruppsidor. Det finns bland annat Facebookgrupperna Pacemaker Support Group och Pacemaker and ICD Support Group. Båda är engelskspråkiga.

Skyddsdräkt för arbete inom starkströmsmiljöer

1 reply [Senaste inlägg]
kenthu
Offline
Joined: 2007-10-11

Hej

Har en nära anhörig som jobbat hela sitt liv inom starkström och efter att ha fått en pacemaker inopererad är det förbjudet att jobba inom detta område..

Det handlar om en pacemaker som ska aktiveras vid hjärtrusning (kan inte termerna här) och är inte tvungen att ge impulser konstant. Har förstått att lågfrekvent elektromagnetisk strålning kan störa ut dess funktion men jag undrar om det finns någon typ av skyddskläder/utrustning som kan användas för att i nödfall kunna befinna sig i en miljö med något för höga värden gällande dessa fält!

eller om någon känner till andra liknande fall där man löst det på annat sätt ?