Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

sinusarytmi och extraslag hos barn

Inga svar
susanna
Offline
Joined: 2007-02-02

Hej, igen Thomas!

Vår son, just 6 år fyllda har senaste tiden berättat om "symptom" fr sitt hjärta. "Symptomen" har jag tolkat som arytmier och extraslag.(när han sovit har jag i smyg känt på pulsen och känt att den varit oregelbunden, han själv säger att hjärtat ibland boxar i honom, och att ibland slår hjärtat hårt och ibland att han har "långont" i hjärtat). Med tanke på "alla mina hjärtfel" och att vi även lyssnar på vår son, så uppsökte vi vår husläkare. Han lyssnade på hans lilla hjärta länge och hörde då att han hade sinusarytmi och extraslag. Vi tog ekg i hopp om att fånga ett extraslag-vore tryggt att se varifrån extraslagen kommer, hur många det är och hur fort dom går-tyvärr tog sköterskan bara en liten remsa och då fångades inga extraslag, (jag borde bett om ett rytm-ekg)däremot såg man att han har sinusarytmi. Vad jag förstår så är sinusarytmi helt ofarligt. Men med tanke på "mina gener" så hur kan man då tolka det att han har sinusarytmi. Och hans extraslag bör vi kolla upp dom, försöka fånga dom? Jag förstår att han pga mig är exra observant på sitt hjärta och att han ärvt min "känsliga förmåga" att känna av vad som händer i hjärtat. (många känner ju inte av sina extraslag och arytmier, men jag känner allt och det verkar han också göra).
Kan du råda oss?
Visst finns det numera små bandspelar-ekg stl mobiltelefon? Borde han göra ett bandspelar-ekg och ett ultraljud?
Dels med tanke på hans symptom, mina sjukdomar och att han utsattes för en hel del elchocker och annat när han låg i min mage?
Hälsningar mamma Susanna