Ryckningar i bröstmuskel (vänster) och ut i armen.

4 svar [Senaste inlägg]
Kark
Karks bild
Offline
Joined: 2009-04-07

Hejsan jag lider av AV-block III och bytte min pacemaker för ungefär 2 år sedan jag är nu 18 år och har haft pacemaker sedan födseln. Anledningen att jag söker lite hjälp är för att när den nya pacemaker sattes i bruk har jag börjat fått muskelryckningar i bröstmuskel och arm (vänster sida) vilket resulterat i obehag för när man tex, andfådd på ett träningspass och rycken börjar varje 0.5 sekund kan det kännas väldigt obehagligt och när man ska sova och slappna av och det rycker till varje 5-6 sekund. Min förra pacemaker inplanterade dem år 2001-05-29 där blev trådarna för korta och jag upplevde dubbelslag på hjärtat och lågplus osv.

Är det vanligt med dessa ryckningar/stötar går dem att justera bort?

jojo
Offline
Joined: 2009-04-01
hej

känner igen de där ryckningarna, men nu har jag dom inte särskilt ofta, men obehagligt e det. till mig sa dom att mina sladdar/trådar kanske läcker ström ut i bröstmuskulaturen. dom har jag haft sen maj -97. hoppas det lugnar sig för dig oxå. Jolin

susanna
Offline
Joined: 2007-02-02
Hej hej

Jag känner också igen detta med ryckningarna. Kommer lite nu o då, och det både känns o ser konsigt ut. Men för mig håller det inte på så länge så det är ok. Men har man det ofta o långa stunder så vill man kanske göra något åt det..
Hälsn Susanna

LFC
Offline
Joined: 2007-07-05
Re: Ryckningar

Kolla upp detta med din pacemakerläkare/mottagning, kan säkert vara justerbart och ha att göra med modellbytet.
Ändå viktigt att du berättar och att de ser över det ordentligt så att allt fungerar så bra det är möjligt. Vid sömn och fysisk aktivitet kan uppmätta värden av pacemakern variera ngt och ej helt överensstämma med kontrollvärdena vid uppföljningar vilket kan kräva att man skräddarsyr lite och också att man försöker provocera fram ryckningarna vid kontroll för att förstå varför de uppkommer.

jojo
Offline
Joined: 2009-04-01
Hej igen! Har ni unipolära

Hej igen!

Har ni unipolära elektroder?