Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till Vårdguidens funktion Ställ en anonym fråga: www.1177.se/Stall-en-anonym-fraga/ och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker. Sista vill vi slå ett slag för Facebooks gruppsidor. Det finns bland annat Facebookgrupperna Pacemaker Support Group och Pacemaker and ICD Support Group. Båda är engelskspråkiga.

Påverkan på pacemaker av betablockerare

1 reply [Senaste inlägg]
rein.rooseniit
Offline
Joined: 2009-04-12

Jag är man och är 70 år. År 2007 genomfördes en RF-ablation på grund av för hög hjärtrytm. Tidigare medicinering med betablockerare (emconcor) fortsatte som tidigare.Ablationen medförde att jag - inte ens efter ansträngning - lyckades få upp min puls över ca 70/min. I april 2008 inopererades en pacemaker (Model: 1190; Subtype: SSIR; Manufact: Guidant/Bos ton; Lead: höger förmak (model 4470); Subtype: Endocardialbipolar).

Pacemakern är inställd på en maxrytm på 140-150/min. Pacemakern har dock varit verksam till endast ca 3 % och aldrig varit över 100/min. I övrigt har hjärtverksamheten fungerat med hjälp av mitt "eget" hjärta.

Jag känner mig orkeslös och hamnar i andnöd vid minsta ansträngning.

Min fråga är nu: Bromsar min pågående medicinering med betablockerare pacemakerns möjlighet att höja hjärtrytmen vid ansträngning och ökad andning?