Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till Vårdguidens funktion Ställ en anonym fråga: www.1177.se/Stall-en-anonym-fraga/ och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker. Sista vill vi slå ett slag för Facebooks gruppsidor. Det finns bland annat Facebookgrupperna Pacemaker Support Group och Pacemaker and ICD Support Group. Båda är engelskspråkiga.

Hur en pacemaker går in vid varierande AV-block

1 reply [Senaste inlägg]
gustaf
Offline
Joined: 2008-02-05

Hej,

Jag har ganska nyligen fått en pacemaker efter ett AV-block som uppstått efter en större hjärtoperation. Jag varierar mellan lindrigt AV-block II och full III, som det verkar.

Det jag aldrig riktigt har förstått eller fått tydligt förklarat är hur algoritmerna ser ut för när pacemakern går in? Jag har ganska långa och jobbiga perioder av arytmier med serier av överhoppade slag (vart tredje, någon gång vartannat, slag överhoppat 5-10 gånger i rad, några minuter mellan serierna). Jag har också, betydligt mer sällan, lite längre stopp på 3 sekunder med kanske några minuters mellanrum.

I dessa fall skulle det kännas betydligt bättre om pacemakern gick in, men det verkar inte som om den gör det. I mitt fall förstärks obehagskänslan av kraftiga hjärtljud efter den större operationen.

Är detta omprogrammeringsbart, och hur ser i stort dessa algoritmer ut.

Jag har en Medtronic ADDRL1/DDDR med två elektroder.

mvh

::Gustaf