Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till Vårdguidens funktion Ställ en anonym fråga: www.1177.se/Stall-en-anonym-fraga/ och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker. Sista vill vi slå ett slag för Facebooks gruppsidor. Det finns bland annat Facebookgrupperna Pacemaker Support Group och Pacemaker and ICD Support Group. Båda är engelskspråkiga.

mp3, mejla med mobil, konserter

2 svar [Senaste inlägg]
susanna
Offline
Joined: 2007-02-02

Hej! Jag har använt mp3-spelare i flera år, ibland på motsatt sida, men oftast hängande om halsen, alltså i princip på pacemakern. Jag har personligen aldrig upplevt något störande, trots att jag har AV-block III. Och jag känner alltid av alla "konstigheter" i hjärtat. Kanske det beror på vilken sorts mp3-spelare man använder och vad för slags pacemaker man använder.

Jag använder mobil mycket och har aldrig märkt några problem innan, men nu gör jag det. Jag har en ny mobil som jag kan surfa med o mejla med ute på nätet. Höromdagen var jag ute på nätet med min mobil och en halv meter ifrån mig stod en cd.spelare/radio på. Då händer det något, cd-spelaran reagerar på min mobil och börjar låta konstigt och min pacemaker och mina hjärtslag beter sig inte alls "trevligt". Allt går över när jag stänger av cd-spelaren/radion.
Är det kanske inte så bra att vara ute på nätet med sin mobil..? Eller blev det knas bara för att radion stod på...?

Att gå på stora konserter utomhus och främst inomhus har inte känts helt ok i hjärtat..känt konstiga saker plus att liksom basljudet sätter sig i pacemakern.
I sommar skall jag gå på Elton John (som jag ser fram emot så mycket). Har då köpt bilj på parkett, var det dumt gjort? Bör jag sitta längre bak?
...jag får väl i värsta fall kravla mig upp på scenen, där verkar det ju inte vara några problem att vara där uppe och ha en pacemaker, Sir Elton John har ju faktiskt själv en pacemaker...

Häls Susanna