Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Kan man känna att pacemakern kommer att gripa in innan den gör det?

1 reply [Senaste inlägg]
Per Scherman
Per Schermans bild
Offline
Joined: 2008-08-17

Hittade av en slump
en tråd på Pacemaker Club som handlar om behandling av synkope
.

( Här finns en maskinöversättning till svenska).

Det handlar om en person som drabbats av svimningar under ett 20-tal år - fast mycket sällan. Hon fick efter lite dramatik en pacemaker.

Det intressanta är att hennes läkare sagt att pacemakern skulle förhindra ytterligare svimningar, men att hon skulle räkna med med att känna sig lätt i huvudet och lite yr då anfallen kom.

Innan jag fick min pacemaker drabbades jag ett antal gånger av svimningar (synkope) förorsakade av tidvis på tok för låg puls.
Sedan jag fick min pacemaker har jag inte svimmat någon gång. Men då och då kommer jag på mig att tänka "Oj då. Tur att jag har PM. Annars hade jag nog svimmat nu."

Jag blir inte yr eller mår illa, men likväl känner jag att något är annorlunda en liten stund.

Med anledning av vad den engelska trådskrivaren skriver blev jag nyfiken och undrar om det bara är jag som känner på detta sätt.

Om nu sinusknutan är boven och pacemakern rättar till felet - Hur kan man då känna att ett pulsfall är på gång?