Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Mår dåligt psykiskt

1 reply [Senaste inlägg]
Lena
Offline
Joined: 2009-11-06

Är 50+ och fick min ICD 2008 efter ett dramatiskt hjärtstopp/kammarrusning. Fick en rusning till på väg mot akuten, min man körde mig och ingen av oss hade en aning om vad det rörde sig om. Fick en rusning till och svimmade när jag anmälde mig på akuten. Vaknade sen upp och hade gått från fullt frisk till dödssjuk. Hade vänstersidigt skänkelblock, akut hjärtsvikt, förstorat hjärta och hjärtmuskel, hade 25% av hjärtkapaciteten kvar. Alla sa att jag skulle bli sååå pigg efter ICD op ! Men jag var ju pigg tills den dagen... Men med mediciner också kom jag på fötter igen, fysiskt. Psykiskt var det värre, vågade inte vara ensam, inte somna(ifall jag inte skulle vakna igen) osv. Får fortfarande ångest ibland.
Men alla här verkar så säkra och kaxiga, och tränar mycket. Visst, jag vandrar gärna, både i fjällen och på hemmaplan, men det är lugnare aktiviteter nu än förut. Jobbar gör jag också.
Men är det bara jag som mår dåligt ? En gnagande rädsla som alltid finns där.