livförsäkring

19 svar [Senaste inlägg]
SannaB
Offline
Joined: 2009-03-14

Hej alla!

Jag har ingen livförsäkring men med två barn och sambo så tänkte jag att det är dags att skaffa det. Ska kontakta mitt försäkringsbolag där jag har övriga försäkringar. Jag tänkte höra om det är någon PM-bärare som har erfarenhet av detta? Blir en sådan försäkring väldigt dyr när man har PM (dvs har hjärtfel, i mitt fall AV-block II typ II) och bör man höra med många försäkringsbolag innan man bestämmer sig?

Hälsar Sanna

PärHellström
PärHellströms bild
Offline
Joined: 2008-09-08
Ang. Livförsäkring

Min erfarenhet är att det blir dyrare med livförsäkring för en person med pacemaker, men hur mmycket dyrare vet jag inte exakt och det kan säkert variera mellan bolag. Jag tecknade en livförsäkring innan jag fick min pacemaker och när jag några år efter operationen ville höja mitt belopp skulle jag ha behövt betala mer än om jag inte hade en pacemaker (kommer tyvärr inte ihåg beloppen exakt...) Jag kommer ihåg att jag kände mig "orättvist behandlad" så jag lät min livförsäkring vara som den var. / Pär Hellström

Per Scherman
Per Schermans bild
Offline
Joined: 2008-08-17
Gruppförsäkringar

Om man har en grupförsäkring via förening, skolan, facket eller arbetsgivaren bör man vara extra vaksam med vad som händer när man slutar studera, byter fack eller arbetsgivare. Ibland byter också föreningen, skolan, facket och arbetsgivarna försäkringsbolag eller ändrar avtalet med försäkringsbolaget.

I alla dessa situationer gäller det att vara "på".
Agerar man snabbt kan man slippa ny hälsodeklaration och på så sätt få en fördelaktigare försäkring.

/Per :-)

SannaB
Offline
Joined: 2009-03-14
livförs

SannaB

Hej! Tack för era svar - jag ska kolla vad som gäller på jobbet också. Har nyss bytt arbetsplats.

Hälsn Sanna

Isabelle
Isabelles bild
Offline
Joined: 2009-07-15
Så det finns hopp?

Jag fick höra av mitt försäkringsbolag att det blir svårt att få en sjukförsäkring. Jag har sjuk- och olycksfallsförsäkring genom min pappa t.o.m det året jag fyller 25, dvs 2010. Därefter måste jag skaffa en egen. Trygg Hansa är det bolaget jag har till min hemförsäkring och de sa att det är jättesvårt att få försäkring på alla bolag om man har pm. Har dock inte kollat upp det närmare. Pär - fick du ut något på din sjukförsäkring när du fick en pacemaker? bortsett operationsärret? Hoppas det inte är hopplöst att få försäkring sedan när det blir aktuellt. Fler som har erfarenheter av försäkring efter de fått pm?

Kajsa
Kajsas bild
Offline
Joined: 2009-02-09
Det är snurrigt det här med försäkringar

Hej
Jag har också försäkring upp tills jag fyller 25, det vill säga 4 år till och när jag ringde folksam (när jag blev sjuk och skulle opereras) så frågade jag om hur det går att förnya det när försäkringen tar slut och då sa de att det inte skulle vara några problem. Jag har försökt att teckna en sjuk- och olycksfallsförsäkring på ett annat försäkringsbolag, men blev nekad, om det berodde på min pm eller om det berodde på mina allergier (som är ganska allvarliga) vet jag inte och fick inte svar på det heller.
Jag väntar nu på att få besked om ersättning från folksam, har någon erfarenhet om vad man får ersättningen för, är det ärret, att det blir fler operationer, lidande eller något annat man får ersättning för, och hur mycket kan man få? Jag ansågs helt frisk (förutom allergierna då) innan jag blev akut hjärtsjuk.
Jättetacksam för svar från er med erfarenheter!

susanna
Offline
Joined: 2007-02-02
Privat sjukförsäkring

Jag hade ingen sjukförsäkring innan...Har försökt att teckna en sjukförsäkring efter...men alla alla bolag har nekat mig en försäkring! Jag har frågat om man inte kan skriva en klausul så att sjukförsäkringen gäller allt förutom det som har med hjärtat att göra..men nej nej..Jag får inte hos ett enda bolag teckna någon sjukförsäkring...
susanna

Per Scherman
Per Schermans bild
Offline
Joined: 2008-08-17
Ungdomssjukförsäkring

Jag var endast borta från jobbet två dagar i samband med inläggningen av pacemakern. Och något ärr att tala om har jag inte. Så tanken att begära ersättning för det har aldrig föresvävat mig.

Jag ringde däremot Trygg Hansa och IF idag för att höra hur de ser på er som har ungdomssjukförsäkringar.

Trygg Hansa svarade att om man har en ungdomsförsäkring som gäller tills man är 25 så kan man behålla den även efter 25, men den kallas då inte ungdomsförsäkring längre. I och med att man fortsätter med samma försäkring blir det således inga problem.

IF däremot beklagade och sade att det nog skulle bli problem.
Detta är anmärkningsvärt eftersom ju diabetiker kan nyteckna sjukförsäkring!

När jag sa att det faktum att man har en pacemaker inte nödvändigtvis betyder att man har ett dåligt hjärta och att vi inte räknas som riskgrupp i samband med svininfluensan blev de mycket förvånade.

Plats för upplysning!

/Per :-)

Kajsa
Kajsas bild
Offline
Joined: 2009-02-09
Fortsättning försäkringsdiskussionen...

Jag ringde i ett annat syfte egentligen när jag ringde försäkringsbolaget, och det var då de sa att man kunde få ersättning för invaliditet, och ersättning för sjukhusvistelse (jag var på sjukhus totalt 8 dagar, man måste vara inneliggande minst 3 dygn för att få ersättning) samt för parkeringskostnad. Invaliditetsersättningen får man utifrån hur många procent invalid man är.
Jag frågade också om sjuk- och olycksfallsförsäkring och då sa de att de kommer att skriva in en klausul i försäkringen (när jag ska teckna om den) och då kommer det inte vara några problem. Jag har mina försäkringar hos folksam och de har inte krånglat något alls för mig.

Majoren
Offline
Joined: 2008-03-02
Jag kontaktade mitt

Jag kontaktade mitt försäkringbolag efter jag fick min operation
och fick då invaliditets ersättning och ersättning för sjukhusdagarna.
Har man en sjuk/olycksfalls försäkring tycker jag defintivt att man skall kontakta dom angående det, det är ju trots allt vad man har den för. (dom behandlar endast ärendet 1år efter operationen).

Kajsa
Kajsas bild
Offline
Joined: 2009-02-09
Är lite nyfiken på hur

Är lite nyfiken på hur mycket "invalid man är" och hur mycket man kan få ut?

Majoren
Offline
Joined: 2008-03-02
Jag har för mig jag fick

Jag har för mig jag fick 5-6% invaliditet, hur mycket du får beror helt på hur mycket ditt försäkringsbelopp är på, det kan röra sig allt mellan 10-50 tusen skulle jag tro.

Oline
Olines bild
Offline
Joined: 2009-08-16
Hmm, jag måste bara

Hmm, jag måste bara rådfråga er som verkar ha mer koll än jag. Jag fick en pacemaker i somras och funderar nu, borde jag kontakta försäkringsbolaget? Fyllde arton precis efter att jag fått den, förresten, om det nu spelar någon roll...

Märtahjärta
Offline
Joined: 2009-10-19
"född med PM"

Hur ska man göra för att upplysa försäkringsbolag?

Min dotter, nu 5 månader, fick PM direkt efter förlossning pga AV-block III.
Hon mår utmärkt och när jag läser om sjukdomen ska man ju inte vara påverkad av detta så länge allt är OK med PM, men det verkar svårt att få en sjukförsäkring.
När jag ringde runt kändes det som att försäkringsbolagen "gjorde det enkelt för sig" och backade direkt de hörde ordet pacemaker - fast man ju kan ha den av många olika anledningar.

Lena
Offline
Joined: 2009-11-06
Försäkring

Lena
Har precis kontaktat mitt bolag, Folksam, där jag har min försäkring genom Handels. Fick min ICD inopererad -08 efter ett hjärtstillestånd. Men tjejen jag pratade med sa att jag inte är berättigad till nån ersättning. Däremot om jag hade fått den efter maj -09, då försäkringen ändrades. Så allt beror ju på vilka villkor man har i sin försäkring. Det är ju lönt att kolla upp i alla fall.

elin.ahnell
Offline
Joined: 2009-11-04
Har kontaktat mitt bolag,

Har kontaktat mitt bolag, Folksam, där jag genom facket har försäkring och extra grupplivförsäkring, men de sa att jag inte var berättigad till någon ersättning alls. (4sjukhus nätter)
På vilket sätt räknas ni som 5-6% invaliditet? Vad exakt är det som ger den "diagnosen"?
mitt bolag sa att de endast kunde hjälpa mej efter 360dagars sjukskrivning eller vid dödsfall. Alternativt om jag haft hjärtinfarkt hadde man kunnat få ett engångsbelopp på 30 000

Isabelle
Isabelles bild
Offline
Joined: 2009-07-15
Jag har som sagt en

Jag har som sagt en försäkring via min pappa, en "barnförsäkring" vid Folksam som gäller för sjukdom, olyckor osv. t.o.m. det år jag fyller 25 år, vilket blir nästa år. Försäkringen täcker även läkarvård, medicin- och resekostnader. Har du verkligen en sjukförsäkring då? Jag har än så länge fått ut 425 kr per dag för sjukhusvistelsen. Jag har legat inne totalt 15 dagar, men vet att sjukhusvistelsen måste vara minst tre dagar och högst ett år. Hur mycket man får beror på basbeloppet man är försäkrad till. Verkar få för sjukhusvistelse, invaliditet och vanprydande ärr (de senare två avgörs efter ett resp. två år). Detta vet jag alltså inte än, men skriver när jag får veta. Om det sedan går att få en liknande försäkring efter 25, det tvivlar jag på, borde bli dyrt om det inte går att skriva in någon klausul som gör att allt relaterat till hjärtproblem bortses.

LisaRoos
Offline
Joined: 2008-08-03
GOD JUL

Vill bara önska Er alla

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR

önskar Lisa Roos

Kajsa
Kajsas bild
Offline
Joined: 2009-02-09
Har pratat med mitt försäkringsbolag

Har nyligen pratat med Folksam och tog då upp lite frågor som diskuterats här. Sammanfattningsvis fick jag veta av min handläggare att:

1. Ja, om man har pacemaker kan det bli svårt att få en livförsäkring, försäkringsbolag är inte så villiga att ge pacemakerbärare det. Det är för stor risk för försäkringsbolagen.

2. Man kan få förnyad "vanlig" sjukförsäkring med en klausul inskriven, då ska det inte vara några problem att få en ny försäkring.

3. Ett tips är att skaffa en gruppförsäkring genom t.ex. skola, fackförbund, genom jobbet. Alternativet är att vi som grupp här på forumet (han sa det inte rakt ut, men antydde ganska starkt) kan skaffa en gruppförsäkring tillsammans.

Så är det någon som är pigg på att skaffa gruppförsäkring här på forumet? För de ansvariga här på forumet; får vi använda oss av pacemaker-info som skäl för att göra det?

Kram på er!

SannaB
Offline
Joined: 2009-03-14
Livförsäkring

SannaB

Hej! Jag tycker det är tråkigt att man från försäkringsbolagens sida inte verkar ta någon hänsyn till varför man har pacemaker och vilka risker, och fördelar, som faktiskt finns med att ha det. Mina läkare på Danderyds sjukhus i Sthlm har hela tiden sagt att jag ska se mig som hjärtfrisk. Mitt hjärta mår bra; jag har "bara" litet trassel med elektriciteten (AV-block). Jag tror som någon ovan skrev att bara man hör ordet pacemaker så ryggar man tillbaka och ser framför sig någon svårt sjuk person vilket inte alls behöver vara fallet. Bara genom att se till vilka vi alla är här på Forumet så inser man hur många olika anledningar det finns till att man fått pacemaker/ICD. Vad säger du Thomas? Tycker du försäkringsbolagen agerar rätt? Om man i övrigt är hjärtfrisk, vad är risken med PM? Att den slutar fungera? Att man drabbas av bakterieinfektioner/endokardit?

Hälsn. Sanna