Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Långsam puls

1 reply [Senaste inlägg]
Killen
Offline
Joined: 2016-08-15

Hejsan är en kille på 24 år , har under några månader haft en låg vilopuls . Alltid haft låg puls innan , fast har alltid legat på kanske 50-55 .

Sedan i maj har jag varierat mellan 40 i vilopuls till 50 . Kollat Ekg säkert tre gånger sedan i Maj . Doktorn säger att det ser bra ut att det inte visar några fel och säger jag är vältränad . Fast grejen är att när jag tar Ekg , så är jag aldrig fullt avslappnad och min puls ligger på kanske 75-85 under testen . Det är bara när jag ligger hemma på kvällen helt avslappnad och legat i några timmar då är den nere på 40 .

Är rädd det ska va nåt fel som dem missar i med den är bara låg när jag är hemma . Är inte speciellt vältränad, och som du sa i tidigare inlägg , det krävs flera år av hård träning att komma ner i låg puls . Visst jag tränar , fast det kan knappt kallas träning . Den motion och träning jag får är att jag går kanske 1-2 mil per dag i rask takt , har det som daglig rutin. Samtidigt att jag gör varannan dag kanske gör 50-100 armhävningar mer än så rör jag inte för tillfället på mig .Hur fungerar det med att vara nedsövd när man har så låg puls , är det med riskfyllt ? Blir pulsen ännu lägre alternativt man riskerar att hjärtat skulle stanna under narkos ? Hur mycket sänks den via narkos samt morfin ? Vad ska jag göra ?