Långsam puls

1 reply [Senaste inlägg]
Killen
Offline
Joined: 2016-08-15

Hejsan är en kille på 24 år , har under några månader haft en låg vilopuls . Alltid haft låg puls innan , fast har alltid legat på kanske 50-55 .

Sedan i maj har jag varierat mellan 40 i vilopuls till 50 . Kollat Ekg säkert tre gånger sedan i Maj . Doktorn säger att det ser bra ut att det inte visar några fel och säger jag är vältränad . Fast grejen är att när jag tar Ekg , så är jag aldrig fullt avslappnad och min puls ligger på kanske 75-85 under testen . Det är bara när jag ligger hemma på kvällen helt avslappnad och legat i några timmar då är den nere på 40 .

Är rädd det ska va nåt fel som dem missar i med den är bara låg när jag är hemma . Är inte speciellt vältränad, och som du sa i tidigare inlägg , det krävs flera år av hård träning att komma ner i låg puls . Visst jag tränar , fast det kan knappt kallas träning . Den motion och träning jag får är att jag går kanske 1-2 mil per dag i rask takt , har det som daglig rutin. Samtidigt att jag gör varannan dag kanske gör 50-100 armhävningar mer än så rör jag inte för tillfället på mig .Hur fungerar det med att vara nedsövd när man har så låg puls , är det med riskfyllt ? Blir pulsen ännu lägre alternativt man riskerar att hjärtat skulle stanna under narkos ? Hur mycket sänks den via narkos samt morfin ? Vad ska jag göra ?

tinacarl
Offline
Joined: 2017-02-18
Långsam puls

Begär dygns ekg av din läkare.