Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Kroppen kompenserar ?

Inga svar
Per Scherman
Per Schermans bild
Offline
Joined: 2008-08-17

Innan jag fick min pacemaker svimmade jag ett antal gånger. Läkarna sa att det troligen berodde på ett svajigt blodtryck, så när jag kände att något var på gång satte jag mig på en stol och lutade huvudet långt ner mot golvet. Det hjälpte inte, men jag kände ibland att det sjöng i huvudet av högt blodtryck innan jag tuppade av.

Nu har jag lärt mig att kroppen försöker kompensera den låga pulsen genom att höja blodtrycket.

Så till en följdfråga:

Jag har några gånger de senaste åren, innan jag fick min pacemaker, vistats på höga höjder (över 4000 möh). Detta har inte givit mig några påtagliga problem. Jag har lätt hållit jämna steg med lokala guider.

Kan detta bero på att jag under många år haft dålig cirkulation under vila och därmed vant kroppen med låg syretilförsel?

Dessutom har jag snudd på för höga blodvärden. Kan det också vara kopplat till dålig cirkulation?

Finns det risk för att min höjdtålighet på sikt blir sämre nu när jag har pacemaker?

Frågan är givetvis lite udda, men intressant inför eventuell ny höghöjdsresa.

/Per :-)