ICD'n "smäller" när jag tränar

2 svar [Senaste inlägg]
JonasR
Offline
Joined: 2010-08-12

Jag är inne på min andra ICD på 7 år, den första fick jag på Rikshospitalet i Oslo efter att storcellsmyokardit hade blivit diagnostiserat. När jag flyttat hem till Sverige igen 2007 var jag på kontroll i Linköping där de såg att ICD'n inte fungerade som den ska, jag hade då fått 3 smällar av den i samband med träning. Den nya jag fick -07 har fungerat felfritt och jag har aldrig haft någon "användning" för den utan hjärtat har klarat sig bra.
Igår var jag på gymmet och spelade squash, efter 2 set gick jag ut för att dricka vatten och då går ICD'n in och smäller, något som för till att jag blir totalt golvad. Det jag undrar över är varför. Jag har kunnat spela 15 set squash utan att något har hänt men igår räckte det alltså med 2, jag vet att min puls inte var speciellt hög. Kan det vara så att det är fel på den här defibrillatorn också? Är det någon annan som har varit med om något liknande?

Tacksam för svar.
Jonas

ebertil
Offline
Joined: 2009-01-11
ICD tillslag

Hej, Försökte svara, men det verkar som det blev något fel. Vet inte om mitt första svar kom med, men försöker igen.
Tycker du skulle be din läkare läsa av informationen i din ICD. Eventuellt måste några inställningar justeras. ICD'er är väldigt avancerade och kan konfigureras väldigt mycket. Informationen om vad som hänt vid tillslag är viktigt för att se om den "smällt" av felaktigt eller inte. Har själv haft 3 tillslag som varit "riktiga" med puls över 240 slag/min. Vid anlays av mina tillslag har de kunnat se hur ICD arbetat helt riktigt med först försök att skicka stöt med mindre effekt, för att stoppa hjärtrusningen, men som inte hjälp och sedan full effekt, som brutit rusningen.
Jag har numera en elektronikbox hemma som är kopplad till telejacket och läser av min ICD trådlöst vajre vecka, utan att jag gör något. Sedan skickas infon till min läkare som analyserar mitt data och kan höra av sig till mig om det skulle vara något, som jag själv kanske inte märker
Mvh /Bertil

JonasR
Offline
Joined: 2010-08-12
Tack för svaret Bertil!

Tack för svaret Bertil!

Glömde bort mitt inlägg på den här sidan och hittade det nu när jag satt och googlade lite. Kan ju berätta att efter drygt ett år hittade mina läkare ärrbildning som orsakade "elektriska stormar" efter ett antal "paceningar" och "smällar". Det här är snart 1 år sen och jag har sluppit både paceningar och stötar vilket är oerhört skönt!