I väntan på en ev pacemaker

15 svar [Senaste inlägg]
Kristina-o
Offline
Joined: 2009-07-18

Jag har lidit av at sinusknutan inte bromsar rytmen som den ska i många år så hjärtfrekvensen går snabbt upp och lite mindre snabbt ner.(som kan ligga upp till 160 vid lindrig ansträngning,i vila mellan 85-110)

Men för 11 dagar sen efter flera veckors värme blev läget akut och jag fick svårt att andas jag hade fått förmaksflimmer och samlat på mej massor av vätska.Jag hamnade på sjukhus och har legat där en dryg vecka och är hemma nu för förberedelse till elkonvertering då man hoppas få in sinusrytmen igen.

Men det som gjorde mej förvånad var att läkaren innan hemresan föreslog insättning av en pacemaker som bromsar hjärtats slaghastighet Detta tillsammans med medicin skulle kunna ge mej en nästan normal hjärtrytm /slaghastighet efter många år.

Nu undrar jag finns det någon här som vet om det finns pacemakrar som kan bromsa upp ett för snabbt springande hjärta.

Jag kan tyvärr inte gå igenom någon ablation.

Per Scherman
Per Schermans bild
Offline
Joined: 2008-08-17
Det finns ingen Pacemaker som bromsar pulsen, men ...

Hej Kristina!
Svaret på Din fråga finns i denna länken.

/Per :-)

Kristina-o
Offline
Joined: 2009-07-18
Svar på I väntan på ev pacemaker

Det var ju trist för det finns ingen hjärtmedicin som jag tål som kan få ner min rytm ens i närheten av normal puls -det har varit det stora bekymret.
Så att få ner den med medicin för att sen få den korrigerad med PM verkar inte troligt! Den går aldrig ner vid ansträngning under 120 och håller sej när jag rör mej på emellan 120-160 sl/min även då jag har hjärtmedicin.I vila med hjärtmedicin mellan 85-110

Nu påstår ÖL där jag var att det hade kommit nya slags PM men det kanske var fel då

Kristina

thomas.fahraeus
thomas.fahraeuss bild
Offline
Joined: 2006-12-12
Snabb sinuspuls

Hej Kristina,

Det låter som Du har en sinustakykardi och Du har kanske läst länken som Per föreslog. Det är svårt för mig att föreslå eller kommentera din behandling då jag vet för lite om din takykardi.

I början på 1980- talet kom de första pacemakrarna som kunde bryta sk återkopplings-takykardier (re-entry) men efter några år tog ablationstekniken över och dessa pacemakrar försvann. För några år sedan kom en firma tillbaka med en takykardibrytande pacemaker men jag tror inte att den tillverkas längre. Vissa takykardier kan pacemakern inte bryta, dvs takykardin startar direkt igen efter stimulering.

Jag gissar att Du genomgått en elektrofysiologisk undersökning. Någon typ av ablation borde kunna erbjudas men jag vet ju inte hela din hjärtproblematik.

Går hjärtat för fort under lång tid kan en viss hjärtförstoring inträffa vilket syns på EKO (ultraljud). Det enda jag kan hoppas är att Du är undersökt av någon arytmispecialist.

Med vänlig hälsning,

Thomas Fåhraeus
Lund

Kristina-o
Offline
Joined: 2009-07-18
Ovanlig diagnos

Kristina

Min diagnos kallas på engelska för "Idiopatic Inappropriated Sinusnode Tackcardia" i Sverige kallad för "olämplig sinus node tackykardi" eller IST och godkänd som diagnos 1993.men länge rel okänd bland kardiologer världen över ofta "förklarad" som orsakad av sociala eller "psykologiska" skäl.Vilket min hjärtläkare också gjorde..................

I praktiken betyder det att sinusknutan inte kan bromsa rytmen utan den hoppar snabbt upp och ner så i vila ligger den på 85-110 och vid lindrig ansträngning mellan 120-160 med medicin, utan medicin kan den gå upp till 190.

Det är alltså något jag levat med sen 21 år tillbaka av vilken orsak vet ingen men en tanke är att det skulle vara orsakat av ... hjärtmedicin jag åt för en AV-nodal återkopplingstackycardi mellan 82-90 när den var i stort sett obehandlad i så måtto att jag hade ingen ansvarig läkare och den räknades som "en bagatell" oavsett att den ledde till att jag kom in utan mätbart bltr på sjukhus flera gånger

Den rytm som blev av sinusknutans oförmåga att bromsa den blev den "normala rytmen" och hjärtfrekvensen svänger snabbt beroende på vad jag gör eller inte gör,den följer alltså in absurdum allt jag gör.Vilopulsen är hög också.

Sinusknutan har en skada som gör att den inte kan "balansera rytmen". Tillståndet i sej är rätt okänt utom att det ibland uppkommer efter ablation men jag har aldrig gått igenom någon sådan den fanns den ändå från 1988.

Jag gick för 19 år sen genom en öppen stor hjärtoperation för att få bukt med en AV-nodal återkopplingstackycardi som varat i 9 år och flera timmar dagligen de fyra sista åren innan operationen.Så de besvären är nästan borta.

Någon ablation har aldrig varit aktuell eftersom det är sinusknutan det är fel på och att den extra ledningsbanan jag är född med skars av vid nämnda operation.Man vill inte skära av den normala retledning som finns vilket ju är självklart och PM-insättning som då var aktuellt blev inställt med tanke på PM-syndrom.

Jag har gått igenom en diger utredning visserligen länge sen (utredning invasivt det var där man fastställde mina olika rytmrubbningar) hormonellt,kontroll av adrenalin/noradrenalin och också prover på signalämnen o sånt i kroppen men allt var som det skulle förutom de resultat som blev under den invasiva utredningen. Ett flertal bandspelar-EKG har dock visat på denna snabba och pendlande rytm samt en del VES och SVES ibland kopplade.

Man har precis nyligen pga förmaksflimret jag fick med svåra andningsproblem och nu går med,gjort en ultraljudsundersökning och hjärtat har normal storlek och kamrarna är normala men går för fort medan förmaken flimrar.

Jag har de sista 13 åren varit utan hjärtsjukvård jag lämnades helt enkelt åt mitt öde (är nu drygt 60) men man funderar nu efter det som hänt på att försöka få ner rytmen till mer normal hastighet med hjälp av nån slags pacemaker och medicin (jag har medicin men den ger inte så stor effekt på den hoppande rytmen som alltså fanns tre år innan operationen).

Så det är jag behöver är något som hela tiden håller slaghastigheten på en bra nivå och att den hastighet som ständigt hoppar upp och ner som en jojjo försvinner.

Det sades nu när jag låg inne att det går att ordna men jag fick inte veta i detalj hur.Bara att möjligheten skulle finnas och i "förbifarten".

När jag nu fick det beskedet är det självklart att jag i väntan på elkonvertering funderar mycket över frågor som jag fått i samband med de besked som gavs om ev behandling med nån slags pacemaker eller ICD. Jag fattade det som att de skulle göras möjligen i anslutning till elkonverteringen eller strax efteråt

Jag har i övrigt gått igenom hela förrådet av hjärtmediciner som fanns till år 96 utan resultat eller med för mycket biverkningar tidigare. Men något har väl hänt de sista 13 åren.

Men det jag tänker på mest nu är vad för sorts pacemaker eller liknande som kan vara aktuell. Jag trodde inte att det fanns några av det slaget som kan bromsa hjärtrytmen.

Jag vet inte om det har någon betydelse men i samband med operationen -91 fick jag ett AV-block II.

Jag vill också skriva att det är mej veterligt första gången jag råkar ut för att få ett förmaksflimmer som inte går över efter några slag utan håller i sej nu sen tre veckor och bryts inte heller av medicin.

Tack för forumet förresten, jag har aldrig haft nånstans att diskutera mina hjärtproblem varken med de som har problem med hjäörtat av liknande slag som jag och ingen läkare heller förrän nu när det blev akut. Men nu är dom så illa tvungna.

Kristina-o
Offline
Joined: 2009-07-18
Jag måste få fråga

för jag grubblar och grubblar om man kan bränna av retledningen alltså den riktiga för att få sinusknutan passiv och istället sätta in en pacemaker och isåfall vad händer då och finns det en risk att det går på tok.
Gör man det och vad h'nder om Pacemakern/ICDn inte skulle fungera?

Förlåt mina dumma frågor men ju mer jag närmar mej elkonverteringen dessdo mer tänker jag eftersom PM ICD är på tal att applicera ganska nära efteråt.

Kristina

thomas.fahraeus
thomas.fahraeuss bild
Offline
Joined: 2006-12-12
Sinustakykardi

Hej Kristina,

Under min 30 år som arytmiläkare har jag nog aldrig stött på en patient som har diagnosen Du beskriver. Och dessutom har Du haft AV- nodal reentry- takykardi...
Jag förstår att flera experter har tittad på dig och funderat på en adekvat behandling.

Det viktigaste är att få ner pulsen dvs kammarfrekvensen och i så fall ligger väl en ablation av AV- noden nära till hands, man isolerar helt enkelt förmaken elektriskt. Innan ablationen görs implanteras en pacemaker för kammarstimulering. Redan på 1980- talet började vi göra sk His- ablationer på patienter med snabba takykardier pga kroniskt förmaksflimmer. Resultaten var mycket bra och ingen av de patienter jag följde upp hade några problem med sitt pacemaker- system.

Nu är man något mer restriktiv med His- AV- nod- ablationer men de görs vid svårbehandlade förmaksarytmier ffa på äldre patienter. Om vi inte litade på pacemakersystemen skulle vi aldrig utföra His-ablationer. Det viktiga är att det blir en bra pacemakerinläggning av en erfaren operatör. För säkerhets skull väntar man ett par månader för att försäkra sig om att elektroderna ligger stabilt.

För att summera det hela så kan en His-ablation vara lösningen på din hjärtrytm efter pacemakerinläggningen. Pacemakersyndromet kan man ofta komma runt genom att pröva olika pacemakerprogram. Skulle, mot all förmodan, pacemakern plötsligt inte fungera så har många patienter en egen utlöst hjärtaktivitet från någon av kamrarna.

Vi får se vad läkarna föreslår Dig. Ditt nytillkomna förmaksflimmer kan bero på en förstoring av förmaken pga den höga frekvensen.

MVH

Thomas Fåhraeus
Lund

Kristina-o
Offline
Joined: 2009-07-18
Ingen förstoring av förmaken

Avnod återkopplings-tk tror man nu har återkommit men i lättare variant

Jo jag vet att mitt grundtillstånd inte är vanligt så därför är det extra jobbigt.Man känner dock till det i STHLM och GBG och det finns det vet man numera.Men jag bor inte där experterna finns.

Jag har kollat förmaken just per ultraljud och fått veta att de är normalstora och att det sannolikt är värmen som var för några veckor sen (vi hade 32 i skuggan här) som gjorde att hjärtat gick i snabbare takt än vanligt och fick det jobbigare. Av det blev det vätskeanssamling i kroppen och sen en re-entrytackykardi som sen slutade i förmaksflimmer,men då var läget väldigt akut.

Jag fick själva sjukdomen 88,diagnosen 90 och den blev erkänd först 1993 men kunskapen om tillståndet är begränsat och för min del avfärdades det av den kardiolog som jag hamnade hos efter utredning och op 91 och som kommet ur "sociala problem" (vi har ett barn med handikapp vilket skulle ge mej både AVRETR-ENTRY K samt VES och SVES och korta anfall av FF.Och resten sades vara inbilling)

Jag skulle vara en av de första man gjorde en experimentell His-ablation på den klinik där jag blev utredd men efter att ha fått veta att de flesta ablationer då (det hade bara gjorts några få) misslyckats så valde jag öppen hjärtoperation av AV- nodal reentry- takykardin.

Hisablation har man inte velat göra sen pga risken att bränna av det normala retledningssystemet eftersom överledningen funkar.
Förmaken i sej har funkat som de ska normalt sett tills jag nu fått FF som håller i sej.
Det är sinusknutan det är fel på.Den har sa docenten "ingen broms".

Därför ville man heller inte förut sätta in en pacemaker då man vid en ablation riskerade att inte bara bränna av eventuella andra ledningsbanor utan också den riktiga som fungerar- retledning som går ifrån sinusknutan.

Jag har gått igenom de flesta undersökningar och provtagningar och sen tappade man intresset för mej eftersom tillståndet i mitten av 90-talet ansågs vara
"psykologiskt betingat" trots att docenten som utrett mej var mycket tydlig med att det var en hjärtsjukdom till min kardiolog-som till sist gick i pension.Och för att det ändå var "obotligt".

Jag har inte haft någon enda expert som tittat på eller lyssnat på mej de siata 13 åren,innan dess var det två utredarna.Synd bara att det var svårt att tro på dem för min härtläkare.

Däremot har jag blivit erbjuden en ny utredning som jag tyckade ja till men det blev bara ett papper 99 óch jag har fått veta för ett år sen,att det skulle ha skrivits ännu en utredningsremiss året innan (88) men den las åt sidan eftersom jag inte längre var hjärtpatient-fast det visste jag inte förträn för inte så länge sen.

Jag får tåla mej tills jag kommer in på sjukhuset får jag höra vad de säger men jag har tusen och en frågor för min undergrävda tillit till "systemet" bygger mycket på den brist på vård jag fått och det bemötande jag utsatts för med att det var "psykoliogiskt ochj socialt betingtat" för att sen plötsligt utan meddelande bli av med hjärtsjukvård i 13 år.Inte ens vår vårdcentral fick en epikris och har heller alltså inte vetat om mitt behov av vård,utom genom mej men utan papper på det från ansvariga kommer man inte långt.
Gående med arytmier av blandad art

Jag hör av mej när jag vet mer

Kristina

thomas.fahraeus
thomas.fahraeuss bild
Offline
Joined: 2006-12-12
sinustakykardi

Hej igen,

Har Du inte haft någon expert som tittat på Dig de senaste 13 åren så tycker jag att Du absolut borde få en ny bedömning. Mycket har hänt i denna speciella disciplin "Arytmier" och nya behandlingar finns tillgängliga.

Om det är svårt att få ett grepp om dina arytmier, hur ofta de kommer, när Du har symptom och vad som då händer med hjärtat, då kan man sätta in en liten sk loop recorder under huden framför hjärtat. De startar automatiskt att registrera dina arytmier eller också kan du själva aktivera den. Arytmierna bevaras i ett minne i loop recordern och läkarna kan kontrollera vad som händer när Du har symptom.

Loop recordern är liten som ett USB minne och räcker i tre år. Inga sladdar dras till hjärtat, implantationen i lokalbedövningen görs på 10-15 minuter. Träffar Du snart en expert kan Du ta upp frågan. I Lund har vi implanterat cirka 250 loop recorders och i 50 - 60 % har vi fått värdefull information beträffande ev arytmibehandling.

Hör av Dig så får vi ser hur det går,

MVH

Thomas Fåhraeus
Lund

Kristina-o
Offline
Joined: 2009-07-18
Tack för att Du bryr Dej!

Det är inte bara så att ingen expert har tittat på mej sen 1995 utan jag har inte haft någon läkarkontakt förrän förra sommaren då jag kom till akuten med svikt pga Avretr-tackykardi som åtgärdades och som slog över i flimmer som emellertid gick över efter en timme och jag fick åka hem i brist på sjukhusplats.Jag blev behandlad av en hjärtläkare............
Jag trodde att jag skulle få en kardiolog efteråt men inte..................inte ens uppföljning!

Jag har just nu några dagar då jag bara vill gråta.Gå två tre steg i taget är allt jag orkar.Elkonverteringen blev skjuten på tre veckor och jag fick ju ingen info om varken den (fast häromdagen fick jag ett papper) eller hur de tänker efteråt vilket skapar ett tomrum och en massa tankar och funderingar.Jag var ju sköterska innan jag blev sjuk bla på hjärtavdelning men det var i början på 80-talet.

Eftersom jag har för snabb puls hela tiden förutom flimret och man har klart för sej precis hur hjärtat funkar åtminstone hade man det innan flimret,(jag har gjort otaliga bandspelar-EKGn med samma resultat) så borde man tycker jag göra något åt det.Det är inget liv att inte kunna njuta av något utan bara existera och försöka ta sej igenom dagarna utan ork.Innan flimret gick det med nöd och näppe,nu går det inte alls.
De har ju så sent som 2007 gjort bandspelar-EKG sen jag krävt det via remiss från VC,men läkarsamtalet "blev inställt".Jag blev så besviken-men jag var ju inte "deras patient".
Bandspelar-EKGt sa ju vad som alltid setts............om hjärtarytmierna.Allihop.

Jag har ju gång på gång försökt få möjligheter till uppdatering från karidologerna på "mitt" sjukhus" vad gäller arytmibehandling och forskning sen 2000 men utan resultat.

Nu antydde man kommande behandlingar vid hemskrivningen som jag inte vet något om vilket gör att jag grubblar över vad det handlar om "Vad gör dom sen"."När jag har så mycket arytmier av olika slag vad finns då att göra".? "Måste man bränna av retledningen till sinusnoden och vad händer då."?"Är ablation eller Maze aktuellt samt PM eller ICD efteråt".
"Bryr dom sej om att jag är lite drygt 60 och att jag vill ha ett liv att leva inte bara en trälgång som jag haft i 20 år?"

Jag har tusen frågor jag vet ju inte mycket om hur behandling och forskning utvecklats bara att den har det.Det känns som att jag har hällts in i en helt ny och värre situation än den jag levat i så länge och i en värld jag vet så litet om. Och den erfarenhet jag har av flimmer är ju 0.

Sen blev jag ledsen för jag hörde att köerna till behandling (annan än elkonvertering) är 1-3 år men är de så långa om läget är så akut?

Nu ska jag träffa läkaren/läkarna den 27 och jag måste bara ha besked för annars orkar jag inte.
Jag ska nu när jag träffar dom /den försöka ta reda på allt jag kan

Sen undrar jag också för mej själv-,om man bara har erfarenhet av att operera in ICD sen 8 månader på den kliniken ska man då lita på den kunskapen.?Jag mötte den som hade fått den.Felinställd hade personen fått några "smällar" och skadats fysisk i sommar av kraften för ICDn var inställd på för känslig nivå.

Är "mitt sjukhus" tillräckligt kunnig med att ablationer och insättning av PM eller ICD..............ja Du kan inte svara men jag vill inte bli utsatt för något som inte är väl beprövat av personer som inte har tillräcklig erfarenhet så därför skriver jag bara av mej.

Förlåt att jag rasar iväg med alla frågor men det kanske känns bättre att bara få dem ur mej.Den här biten med behandling av arytmier är väl rätt ny på vårt sjukhus har jag uppfattat det som och i början är ju det mests "osäkert".Med allt jag varit med om vill jag vara trygg i vården.....................Det är jag inte efter allt jag varit med om.

Att inte bli avfärdad av Dej betyder mycket bara det,att nån lyssnar på en och tror på en.Jag är rätt säker på att PM eller ICD blir det.Annars skulle dom väl inte ha sagt det!

Ja jag ska höra av mej

Kristina

Kristina-o
Offline
Joined: 2009-07-18
Fortsättning

Nu är det bara några dagar kvar tills jag ska på elkonvertering,det blir på torsdag.

Att tanken var att sätta in en PM har både maken och jag hört läkaren jag har tala om när jag skrevs ut men inte hur planeringen är.

Så när jag ringer för att fråga (man får ju många frågor som växer fram) blir jag bemött med att jag ljuger för det står ingenting i journalen om någon PM (en annan läkare som inte varit med i diskussionen) óch dessutom blev jag tvungen att be om ursäkt i princip för att jag upplysts om att jag har flimmer när jag i själva verket har fladder-personalen har alltså sagt flimmer men innan jag åkte hem slog det över i fladder vilket jag inte fick veta-som går i lika hög fart som flimret 300 ca förutom att kamrarna slår emellan 85-140 ggr/minuten.

Elkonverteringen har blivit fördröjd därför att det varit så stor patienttillströmning.

Jag är så outsägligt trött att jag går tre steg i taget två när jag går i trapp och måste hämta andan emellan.Allting flyter i huvudet och balansen är dåligt pga bristen på ork.
Att vara uppe mer än tre timmar i rad känns nästan ogörligt och att göra något,ja jag fantiserar om det men orkar inte.

Jag lär väl få höra om och hur de tänkt sej efter elkonverteringen men den här läkaren som jag talade med per telefon var inte trevlig han försökte hela tiden "sätta dit mej" för sånt jag inte var ansvarig för,så det är tur att han inte tillhör dden grupp som är ansvariga för mej och min vård.

Jag hoppas att det inte slutar med en elkonvertering men hans svar på PM var "Ja men det går ju inte alls då blir du ju helt pacemakerberoende".Jag undrar är det farligt eller är det inte det alla patienter med PM blir på sätt och vis?

Ablation eller annat operativt ingrepp var inte heller på tal påstod läkaren som inte talat med ansvarig läkare och det gör man inte vid vårt sjukhus.Jag ska då "inte särbehandlas"!Sagt på ett otrevligt sätt (som om jag har blivit det efter att ha varit utan kardiolog i 13 år)

När jag la på luren kändes det som att han släckt allt hopp och kränkt mej Jag grät.

Kristina

Kristina-o
Offline
Joined: 2009-07-18
Elkonvertering gjord

Och det gick bra men risken för återfall finns ju kvar mellan 3-6 månader så jag fick behålla Waranet och västskedrivande om man skulle behöva göra en akut elkonvertering pga relaps.

Fick också läsa journalen där det faktiskt stod att mina arytimer är terapiresistenta vad gäller läkemedelsbehandling och beroende på hur elkonverteringen avlöper idag finns his-ablation som fundering och alternativ (vilket vad jag fattar innebär att en PM sätts in om ablation görs?)

Nu ska det diskuteras med Öl eftersom läkaren idag sa att om man gör en his-ablation och det uppstår förmaksfladder /flimmer uppstår lätt pm-syndrom med pulsationer i halsregionen vilket kan vara mycket obehagligt.Hur man ska hantera det vet jag inte.Om det skulle bli aktuellt.

Min PAL sägs vara bra på arytmier och påläst så kanske kan det finnas lite hopp ändå?

Hjärtat är något förstorat på RTG (antar att det går tillbaka om takten blir mer normal för det var ingen elakartad förstoring) men pumpar bra för att vara så snabbgående och det är ett stort plus.

Nu ska också göra BSP-EKG Holter 24 timmar för att se hur hjärtat beter sej i olika situationer igen och utifrån det samlar man också in materiel för bedömning om fortsatt behandling.

Den läkare som serverade mej ovettiga (i mina öron) påståenden per telefon förra veckan..................När jag läste i journalen fanns inget av det han sagt antecknat där så han måste ha fått ihop det av prat som gått runt-som vi ju vet förändras i sanningshalten vid rundgång.På något annat sätt kan jag inte tolka det för ÖL hade inte alls skrivit som han påstod ..............inte ett ord

Nu återstår igen att vänta,vänta,vänta

Kristina

thomas.fahraeus
thomas.fahraeuss bild
Offline
Joined: 2006-12-12
ev His-ablation

hej igen,

Du kämpar på och vänta inom sjukvården är tyvärr alltför vanligt. Några korta kommentarer bara. Väldigt många patienter är helt beroende av sin pacemaker, det ser vi bl a när vi byter pacemaker pga batteriurladdning. Det är inget konstigt med det. Andra använder pacemakern mer sällan, men med åren brukar pacemakern "gå in" allt oftare. Läkaren som sade att om Du får pacemaker "blir Du helt pacemakerberoende" har kanske missuppfattat situationen.

Jag gissar att Du så småningom måste genomgå en His- ablation som kan vara ett sätt att ge Dig en normal kammarrytm. Men innan det görs lägger man in en pacemaker med en eller två elektroder beroende på Ditt flimmer. Kommer flimret bara ibland bör Du ha två elektroder (förmak- kammare), men det bestämmer Din kardiolog.När man efter någon månad ser och vet att elektroderna och pacemakern fungerar normalt, kan His- ablationen utföras (om man nu bestämmer det). Ibland händer det dock att patienterna blir så bra med enbart pacemakern att någon ablation inte behöver göras.

Pacemaker-syndromet brukar inte drabba patienter som har konstant flimmer. Slår däremot förmaken regelbundet och Du bara har en kammarelektrod så kan pacemakersyndromet uppkomma. Vissa patienter känner det väl andra får inte några obehagliga symptom.

Lycka till i fortsättningen,

MVH

Thomas Fåhraeus
Lund

Kristina-o
Offline
Joined: 2009-07-18
Ja läkaren som fällde

Ja läkaren som fällde kommentaren om PM-beroende tyckte att det var lite väl dramatiskt med något som helst ingrepp!Så det kunde det inte bli tal om.Nu är det ju inte han som bestämmer utan jag har en annan PAL som just den veckan var på semester

HIS-ablation finns med i eventuella planer har jag sett nu i torsdags i journalen men problemen är ju 2.Dels den sinusknuta som inte bromsar hjärtats (inte heller förmakens) slag (och dels nu risken för flimmer.)

Vad jag förstår var anledningen att jag skulle få PM-syndrom att kamrar och förmak skulle gå i olika takt pga min sinusknuta.Kamrarna skulle gå efter PM medan förmaken skulle slå i samma fart som sinusknutan tillåter dvs mellan 85-160 och något högre ändå och då skulle det riskera att bli kaos i hjärtat med problem uppåt halsen (PM-syndrom)vilket i sin tur kunde göra att jag kunde må sämre isdtället för bättre-så lät det senast för 2 år sen när jag sökte en 2:ond opinion.Det var så man resonerade.

Såvitt skulle jag behöva någonting som kunde bromsa sinusknutan som inte låter sej bromsas av medicin

Det var innan jag fick mitt flimmer nu som har hållit sej borta sen koverteringen.

Jag ska dock få tid hos ÖL i höst för att resonera om detta så vi får se hur det blir

Kristina

Kristina-o
Offline
Joined: 2009-07-18
Det blev ingen pacemaker

Kristina

Jag blev ju akut mycket dålig förra sommaren och kunde inte ta ett steg utan att kippa efter andan-det kom utan förvarning och gick inte över med mediciner.

jag fick när jag kom hem från sjukhuset gå med ett FF på 300 sl(/min i 7 veckor innan elkonverteringen men efter den försvann den väldigt snabbt upp och nerhoppande rytmen (mellan 110-200) som den varit.Pulsen är inte jämn nu heller men inte är den som förut skyhög för att sen lugna ner sej.Däremot har jag en hel del exstaslag tidvis både SVES och VES enstaka och kopplade och en del korta attacker av AV Nod åk.

Jag äter Bisoprolol 2.5 mg morgon och kväll plus Burinex.Jag har inte haft värskedrivande tidigare trots att jag haft mtycket pittingödem av min snabba rytm.Äter också Waran 19.5 st/veckan.

Ingen har kunnat förklara varför jag fick ett sånt förmaksflimmer och blev akut så hemskt dålig.

Är väldigt trött och tycker att det är jobbigt.I vintras kunde jag inte vara ute för jag fick ingen luft i kylan och i sommar har det varit så varmt att jag nästan gått åt.

En FF-attack har jag haft som varit några timmar lång men jag förstår inte vad som hänt mitt hjärta-fast rytmen är mindre hoppande och lägre nu är jag lika trött som mär det gick upp i 200 vid lindrig ansträngning.Är det nån som har nån ide'?

Kristina-o
Offline
Joined: 2009-07-18
Ja så mycket mer hände inte

Ja så mycket mer hände inte efter det..................tills nu.Jag äter nu mellan 11.25 och 12.5 mg B-lol/dag och blir fruktansvärt trött av det.Har fått gå före i "kön" tid hos abladör för bedömning och info efter att fladdret blivit omöjligt att behandla med mediciner.
Har skickat nya frågor