Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

I väntan på en ev pacemaker

15 svar [Senaste inlägg]
Kristina-o
Offline
Joined: 2009-07-18

Jag har lidit av at sinusknutan inte bromsar rytmen som den ska i många år så hjärtfrekvensen går snabbt upp och lite mindre snabbt ner.(som kan ligga upp till 160 vid lindrig ansträngning,i vila mellan 85-110)

Men för 11 dagar sen efter flera veckors värme blev läget akut och jag fick svårt att andas jag hade fått förmaksflimmer och samlat på mej massor av vätska.Jag hamnade på sjukhus och har legat där en dryg vecka och är hemma nu för förberedelse till elkonvertering då man hoppas få in sinusrytmen igen.

Men det som gjorde mej förvånad var att läkaren innan hemresan föreslog insättning av en pacemaker som bromsar hjärtats slaghastighet Detta tillsammans med medicin skulle kunna ge mej en nästan normal hjärtrytm /slaghastighet efter många år.

Nu undrar jag finns det någon här som vet om det finns pacemakrar som kan bromsa upp ett för snabbt springande hjärta.

Jag kan tyvärr inte gå igenom någon ablation.