Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till Vårdguidens funktion Ställ en anonym fråga: www.1177.se/Stall-en-anonym-fraga/ och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker. Sista vill vi slå ett slag för Facebooks gruppsidor. Det finns bland annat Facebookgrupperna Pacemaker Support Group och Pacemaker and ICD Support Group. Båda är engelskspråkiga.

Högtalare och konserter

10 svar [Senaste inlägg]
Kajsa
Kajsas bild
Offline
Joined: 2009-02-09

Jag har lite funderingar när det gäller högtalare och konserter eller andra höga ljud. Min läkare har sagt att jag ska undvika stora högtalare, samt att det kan kännas obehagligt när basljudet liksom "slår" i bröstet och det påverkar hjärtrytmen.
Färjestad vann nyligen SM-guld och det var firande av detta på torget. Innan laget kom så var det band som spelade och de hade väldigt hög bas. Jag stod i andra änden av torget, alltså väldigt långt från högtalarna. Basen slog i bröstet och jag fick jättehög puls och mådde illa, en känsla jag kände igen från operationen och när de ställt in pacemakern. Jag gick därifrån, men såklart väldigt besviken eftersom jag också vill vara med och fira. Samtidigt funderar jag på om jag ska kunna gå på konserter till sommaren, eller om det är slut med det också. Jag är ju bara 21 år och vill vara med på allt som t.ex festivaler, konserter och att kunna gå ut och dansa.
Finns det något jag kan göra för att jag ska kunna gå på konserter utan att må dåligt? Finns det något skydd eller liknande att sätta framför bröstkorgen så att ljudvågorna dämpas? Hur påverkar ljudet hjärtat och i sin tur pacemakern?

Detta är andra gången jag varit med om att det känns så här när det är dunkande basljud, men den här gången var det värre.
Blir himla ledsen av tanken på att ge upp att gå på såna här evenemang.
Vore jättetacksam om nån kan svara på mina frågor eller har nåt tips.

Kram från Kajsa