Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Hög puls efter PM operation

8 svar [Senaste inlägg]
Magnus
Offline
Joined: 2011-02-09

Hej,

Jag fick min PM i augusti eftersom jag hade mycket låg puls och att hjärtat hoppade över slag (högersidigt AV block tror jag det var). Efter operationen så går PM in och genererar varje slag. Pulsen är dessutom väldigt hög. Igår konstaterades det att jag hade 120 i vilopuls (tror dock att den varierar), vilket jag tycker är mycket märkligt. Jag är "endast" 42 år gammal och är i hyfsat god form. Mina läkare kliar sig i huvudet och kan inte riktigt förklara varför detta sker och rekommenderar betablockerare. Personligen tycker jag att det känns lite märkligt att jag skall först behöva en apparat som "gasar" och sen en medicin som "bromsar" och är inte alls så pigg på att äta tabletter resten av livet.

Jag kan knappast vara den förste i världshistorien som råkar ut för detta. Någon som har en kommentar? Vad kan detta bero på? Kan det vara något med PM eller elektroderna? Sinusknutan? Finns det en chans att pulsen går ned över tiden?

Tacksam för idéer.

Med vänlig hälsning,
Magnus