Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Hjärtats effektivitet och pacemaker

3 svar [Senaste inlägg]
gustaf
Offline
Joined: 2008-02-05

Hej,
Jag har AV-block III och pacemaker efter en större hjärtoperation som skadade retledningssystemet. Nu 20 månader efter operationen har jag haft fortfarande svårt att komma i närheten av min tidigare prestationsförmåga. Det kan finnas många orsaker till det förstås efter två öppningar, hjärt-lung-maskin, reparerade klaffar, aorta i dacron mm.

Det jag undra nu är helt enkelt om pacemakern i sig kan ha en del i detta? Är ett hjärta stimulerat av en pacemaker mindre effektivt än ett utan? Detta gäller alltså ett hjärta med endast kammarpacing, med min egen genererade puls?

Jag har inga problem att nå bra pulser (efter en del justeringar), och kommer vid träning upp i 170-175 slag om jag tar i (teoretisk begränsning 193 tror jag).

Tidigare sprang jag lätt en mil på kring 40-45 minuter och ett par halmarathon kring 1.30. Nu kämpar jag mig fram 6-7 km.

Har en dold dröm om att jag ändå skall kunna springa ett maraton i livet...

::gustaf