Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till Vårdguidens funktion Ställ en anonym fråga: www.1177.se/Stall-en-anonym-fraga/ och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker. Sista vill vi slå ett slag för Facebooks gruppsidor. Det finns bland annat Facebookgrupperna Pacemaker Support Group och Pacemaker and ICD Support Group. Båda är engelskspråkiga.

Fiolspelande

1 reply [Senaste inlägg]
susanna
Offline
Joined: 2007-02-02

Hej!

Det var ett tag sedan, men nu skriver jag här igen. Denna fråga borde jag ställt när jag skulle få min pacemaker, men då kändes så många andra frågor mycket viktigare än denna, men nu har den blivit viktig..
Innan jag fick min pacemaker spelade jag mycket fiol, även som proffsmusiker. På den "nivån" gäller det att man tex har fiolen helt rätt placerad. Något som nu är helt omöjligt, dosan är ivägen, det skaver, gör ont, känns obehagligt, ljudet "vibrerar" i dosan (känns det som), det går helt enkelt inte att spela som ett proffs..Så jag fick lägga av med fiolen (2002 då jag fick min pacemaker). Nu har jag tappat massor, (man måste ju öva flera timmar om dagen..) men saknar min fiol! Lösningen är ju att ha dosan på andra sidan..men då måste jag ha längre elektroder antar jag...och jag antar att mina nuvarande har vuxit fast.
Nu till frågan är det en risk man tar att välja ha 4 elektroder (2 som inte används) i hjärtat för att kunna spela fiol..? Det känns som att man inte i onödan skall ha en massa "skrot" i kroppen?
Och jag vet ju inte heller om "vården" tar hänsyn till fiolspelandet, och som sagt, jag vill ju inte heller ta några risker. (får väl då börja spela något annat..)

Häls Susanna