extraslag multipla

1 reply [Senaste inlägg]
hjärtslag42
Offline
Joined: 2014-12-05

Hej!
Jag undrar om någon vet om man kan ha serier med SVES eller om det då alltid rör sig om VES? Jag har senaste tiden fått extraslag som kommer flera stycken i rad och pulsen känns då oregelbunden (tror jag, är väldigt obehagligt iallafall). Jag har haft mkt extraslag i mitt liv men aldrig så här. De har alltid kommit ett och ett förut. Tycker att det är väldigt otäckt!Jag har också vänstergrenblock av oklar anledning.
Är så rädd att drabbas av kammarflimmer!

Per Scherman
Per Schermans bild
Offline
Joined: 2008-08-17
Att själv kunna avgöra om man

Att själv kunna avgöra om man har SVES (extraslag triggade i förmaken) eller VES (extraslag enbart i kamrarna) tror jag är mycket svårt.
Extraslag kan vara mycket obehagliga och ibland till och med smärtsamma. För ett tiotal år sedan hade jag perioder med extra mycket extraslag. Hjärtat kunde bete sig helt galet i mellan tio sekunder och ett par minuter. Oftast triggades det av att jag påbörjade en fysisk aktivitet som t.ex. cykling.

Att extraslag skulle kunna förorsaka kammarflimmer har jag aldrig hört talats om.

Du säger att du har ett vänstersidigt grenblock. Då måste du ju ha träffat en läkare.
Eftersom du är orolig tycker jag du skall kontakta läkaren igen och be att få en remiss till en hjärtläkare som kan stilla din oro.

Skulle väntan på remissen bli för lång behöver du inte skämmas för att åka till akuten när hjärtat känns för jobbigt. Det gjorde jag en gång då extraslagen gjorde att jag inte kunde tänka på något annat. Jag blev inlagd ett dygn och fick därefter komma på ett otal undersökningar som lyckligtvis inte visade på något fel.

/Per
(pacemakerbärare utan medicinsk utbildning)