Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till Vårdguidens funktion Ställ en anonym fråga: www.1177.se/Stall-en-anonym-fraga/ och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker. Sista vill vi slå ett slag för Facebooks gruppsidor. Det finns bland annat Facebookgrupperna Pacemaker Support Group och Pacemaker and ICD Support Group. Båda är engelskspråkiga.

Blåtand (bluetooth) och handsfree

6 svar [Senaste inlägg]
Per Scherman
Per Schermans bild
Offline
Joined: 2008-08-17

Det känns ju självklart att inte ha mobilen i bröstfickan, men hur är det med en handsfree i bröstfickan som använder sig av bluetooth?

Vilken del av pacemakersystemet dvs själva dosan, sladdarna eller elektroderna i hjärtat är känsligast för störningar. Med andra ord: När ni talar om säkerhetsavstånd - vad skall man mäta från?

_________________________________
Ovanstående skrev jag 3 dagar efter det jag fått min pacemaker. Idag (2009-02-14) är det exakt 6 månader sedan jag fick min pacemaker. Då var det ju en helt ny situation för mig. Och jag var orolig för att försätta mig i farliga situationer.
Sedan Thomas svarade mig ( se nedan) har jag, utan problem, ständigt gått med min blåtandshandsfree i bröstfickan.

Längre ner på sidan finns några kommentarer som behandlar "strålning" ur ett annat perspektiv.
Det är intressant, men man skall komma ihåg att hur en pacemaker reagerar på "strålning" och hur kroppen reagerar på "strålning" är två helt olika saker.
Klicka gärna på Nintendo Wii och se vilka kommentarer jag gjort där.

/Per