Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

aktiverat sensorn

3 svar [Senaste inlägg]
27
Offline
Joined: 2008-06-25

hej! har haft pacemaker sedan jag var 17 år, och i tio år bara haft den inställd på att gå in när min egen rytm understiger 50. har inte haft några problem dagtid som jag märkt av utan tränat och levt rätt "normalt" tycker jag. vid senaste kollen ville min läkare ändå aktivera sensorn och sedan dess märker jag av min pacemaker jättemycket - tycker att det är obehagligt, blir andfådd när jag promenerar och hittar ingen bra rytm när jag springer. tydligen har jag också en bipolär sensor som känner av andningen och det funkar heller inte alls med yoga och meditation som jag gör ganska mycket.

Har frågat läkaren vad det innebär om jag avaktiverar sensorn igen, jag vill alltså veta om det är direkt farligt. hans svar är lite vagt att det skulle vara som en bil som går med strypt motor, eller att jag inte skulle ha en chans om jag var elitidrottare... men det är jag ju inte.
Min fråga är om jag verkligen behöver sensorn. Det har ju funkat bra utan i 10 år innan. Hoppas du kan hjälpa mig med detta.