Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till Vårdguidens funktion Ställ en anonym fråga: www.1177.se/Stall-en-anonym-fraga/ och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker. Sista vill vi slå ett slag för Facebooks gruppsidor. Det finns bland annat Facebookgrupperna Pacemaker Support Group och Pacemaker and ICD Support Group. Båda är engelskspråkiga.

aktiva och passiva elektroder

1 reply [Senaste inlägg]
lenborje
lenborjes bild
Offline
Joined: 2007-04-05

Hej! Jag har själv pacemaker och läser nu med stort nöje denna sajt, som jag fått rekommenderad av min klinik.

Jag har blivit lite konfunderad av informationen om aktiva och passiva elektroder. På sidan 128 står att den passiva skruvas in under operationen, på sidan 124 att den aktiva skruvas in under operationen. På båda sidorna står att den passiva växer fast.

Men jag förstår inte riktigt skillnaden: Båda sorterna måste väl sättas fast under operationen, och den aktiva (den med skruv?), växer väl också fast? Slutligen förstår jag inte riktigt terminologin; vad är det som är "aktivt" resp. "passivt"?

Med vänlig hälsning