Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Vad får man göra efter operationen?

Finns det några, någon förhållningsorder om hur, när eller vad man får göra. Exempel lyfta, arbeta. Jag är keramiker? Opererades 2011 01 21 Känner mig väldigt skakig är det helt normalt efter operation? Det har gått sex dagar efter operation.

Hej,

Nej, i princip kan du fortsätta göra det du vanligtvis gör. Vi brukar rekommendera att man vilar lite en till två dagar efter op. men sedan kan du lyfta, dreja,mm utan risk. Patienter med tungt armarbete brukar ibland bli sjukskrivna en till två veckor men det varierar från sjukhus till sjukhus.

Att du känner dig skakig är nog bara en tidsfråga innan det försvinner. Man har ju ofta värk och är lite omtumlad efter en operation. Går det inte över så kan du be sjukhuset om en extrakontroll.

Lycka till!

MVH
Thomas Fåhraeus
Lund