Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till Vårdguidens funktion Ställ en anonym fråga: www.1177.se/Stall-en-anonym-fraga/ och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker. Sista vill vi slå ett slag för Facebooks gruppsidor. Det finns bland annat Facebookgrupperna Pacemaker Support Group och Pacemaker and ICD Support Group. Båda är engelskspråkiga.

vältränad med låg puls m symtom och ritalinbehandlas

Hej. Jag är 36 år och kvinna. Jag är fullt frisk. Är aldrig sjuk inte ens förkyld. Har pollenallergi med allergisk astma under perioden dock. Jag har adhd och äter ritalin 60-80 mg per dag sedan 5,5 år. Efter jag började äta ritalin har jag nästan aldrig känt mig stressad och började träna 5 ggr i veckan. Mest kardio m aerobics och spinning. Jag tar alltid i mycket å älskar träningen. Innan start m ritalin deltog jag inte ens på skolgympan å var totalt otränad m hög vilopuls å kass kondis inkl övervikt. Nu är jag ngt överviktig med mycket god kondition. Mitt problem är att jag idag har ca 55 i vilopuls på morgonen och i återkommande perioder får jag låg puls dygnet runt m matthet energilöshet lätt andfåddhet nedstämdhet å yrsel. Dessa perioder har jag alltid låg puls hela tiden. Lägre än vanligt. Då är det dessutom ofta så att jag inte kan få upp puls å andning vid kardioträningen. Jag är mattare å kan inte ta in lika mkt men blir svettig och försöker. Känns ofta lite bättre efter träning då pulsen går upp lite iaf. Då det ej är dessa perioder går pulsen upp å ner normalt m träning å jag orkar ta ut mig. I perioderna har jag också känsla av att hela min kropp står på standby. Ämnesomsättn går ner mycket då med tex. Till saken hör att ritalin är känt för å rätt kraftigt höja pulsen....vilket känns oroväckande då jag m medicinen har så låg puls. Förra veckan gick jag in i en sån här period igen å då hörde läkare blåsljud nivå två på hjärtat. Vilket ingen hört förut i mitt liv.

Hur tänka kring detta??

Vad bra att du tränar och håller dig i form! För att se om du har onormalt låg puls i vila och ansträngning kan du be din läkare att få gjort ett långtids-EKG under 1-2 dygn. Du bör då också anstränga dig så att man ser om du får upp pulsen ordentligt. Ibland kan låg puls bero på att du har mycket extraslag. Extraslagen kan vara omöjliga att känna när man tar pulsen. Huruvida det är extraslag eller verkligt låg puls kan man lätt se med ett långtids-EKG.

Blåsljud på hjärtat utreds lättats genom en ultraljudsundersökning av hjärtat.

Hälsningar: Torbjörn