Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

trött och hårda hjärt slag

Hej. Jag har haft låg puls sen en hjärt op 1983 då jag var 12 år. 40- 50 slag i vila. Trött har jag varit hela livet men nu är jag jätte trött vill bara sova. Sover dåligt på natten vaknar hela tiden funderar på om pulsen då går för lågt eller om jag får andningsuppehåll!? Jag ringde specialistmottagningen på mitt sjukhus för jag ville ha en bandspelare som kollar mig dygnet runt. Men blev bestämt hänvisad till hälsocentralen. Känner mig mycket förolämpad då jag inte regelbundet men dock är deras patient. Och det även står på hemsidan att man inte behöver remiss från hälsocentralen som hon hävda. Min hjärtläkare har gått i pension. Jag har även fått färglösa läppar, får huvudvärk och får inte upp kondisen blir bara tröttare av att röra på mig en ond cirkel.

Hej

Hör att du inte mår speciellt bra och är orolig över hur ditt hjärta mår. Det bästa är att försöka igen på ditt närmaste sjukhus eller söka upp någon privat hjärtläkare för att kunna få en genomgång av vad det är som gör att du är så trött. Vet inte hur gamal du är men går din puls upp vid aktivitet ? Att ha en låg puls som 50 kan vara normalt om du är i 20-30 års åldern men den ska kunna öka när du rör på dig.

Lycka till

Mvh
Maria