Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Träning och betablockerae

Hej, har en icd inopererad och äter betablockerare (Bisoprolol 10 mg). Vilken puls ska jag ligga på om jag ska konditionsträna. Jag har en vilopuls kring 70 och är 63 år.

Hej

Vi brukar räkna med att en man på 63 år ska komma upp i en maxpuls på 150-160 vid hård fysisk träning. (220 slag/minut minus ålder). Du tar nu betablockerare och den har en funktion att försvåra din puls att gå upp vid aktivitet så troligtvis kommer du inte riktigt upp till din maxpuls.Det är dock viktigt att försöka vara så aktiv du kan för det mår ditt hjärta bra av.
Vid nästa ICD kontroll så kan du fråga om hur pass bra din puls går upp för din ICD har en förmåga att spara information om din frekvens fördelning sedan förra kontrollen.

Lycka till
Maria
Pacemakersjuksköterska

Relaterade expertsvar