Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Thomas, jag ville bara säga att Du är helt fantastisk med ditt engagemang! Stort innerligt tack för din vilja att hjälpa och stötta oss! Tack för all kunskap du sprider! Tack för din vilja att vilja hjälpa oss till att ha en så bra livskvalité som möjligt! Tack! Susanna

Thomas, jag ville bara säga att Du är helt fantastisk med ditt engagemang! Stort innerligt tack för din vilja att hjälpa och stötta oss! Tack för all kunskap du sprider! Tack för din vilja att vilja hjälpa oss till att ha en så bra livskvalité som möjligt!
Tack!
Susanna

Hej Susanna,

Tack för dina uppmuntrande ord, de värmde. Man känner sig lite som patientens advokat mot diverse läkarbedömningar, som kanske inte är helt adekvata, typ: "Du har så låg puls för att du är så vältränad!" till en 70-årig, svimfärdig, trött individ.

De är inte många som hör av sig efteråt. Man sitter ofta och tänker på vissa viktiga besvarade frågor, hur det går för patienterna i de fortsatta förloppet. Några har tackat efteråt för att de råd vi levererat har räddat deras eller någon anhörigs liv och det känns ju uppmuntrande.

Som du säkert märkt försöker jag att inte kritisera t.ex. läkare eller vårdpersonal utan istället komma med konkreta förslag. Under de år vi haft denna sida, har aldrig någon läkare argumenterat emot ett råd eller någon uppmaning vi skrivit om till en patient. Det är både positivt och negativt; det senare för att en diskussion ofta skulle kunna bli givande. Jag tror dessutom att inte många läkare läser denna webbsida.

Så tack än en gång, vi fortsätter så länge vi orkar. Enligt statistiken har vi omkring 8000- 9000 läsare per månad så det känns meningsfullt att fortsätta.

Med vänliga hälsningar,
Thomas