Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Tårar och känslor

Blir man känsligare och får lätt att gråta efter att man fått en Pace marker ? Ja tycker det ! Är det så det blir nu ?eller är det bara en period ? Tacksam för svar

Hej

Den erfarenheten jag har efter ha träffat många pacemakerpatienter är att man kanske inte är ledsen och lätt gråten. Det jag upplever är att många är mer uppmärksam på vad man känner från hjärtat och genom det blir lite mer ångest laddad så fort man upplever något som man tidigare inte känt. Av detta kan man säkert känna sig mer sårbar och känslosam. Detta går ofta över när man börjar uppleva att man förhoppningsvis mår bättre och orkar mer efter att man fått sin pacemaker. Den ska också ge dig en trygghet med att hjärtat nu inte längre kan gå för långsamt. Va inte rädd att kontakta din pacemakermottagning och ställa frågor om vad du känner och upplever. Vi är till för att hjälpa dig vara trygg och där igenom ge dig en bra livskvalite med din pacemaker.

Maria
Pacemakersjuksköterska