Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

svullen

Hej! Har pm sedan 4 mån pga sjuk sinusknuta, pulsen var nere i 33. Förra veckan fick jag likadana symptom som innan pm:en; trött, tungt att andas och allmänt tungt att vara. Det nya var att mina ben, anklar och hela jag svullnade, benen alldeles förskräckligt. Frågade mina pm-skötare som sa att jag inte ska vänta med saken men först gå till min hälsocentral. Där fick jag vätskedrivande (furesis) för en vecka och ska på återbesök. Men vad jag skulle vilja veta är ORSAKEN till svullnaderna och om det kan härröra från hjärtat? Tycker inte om att ta piller för att se om det blir bra, utan att veta orsaken till problemet. På apoteket nämnde de hjärtproblem som en trolig orsak

Hej
Det troliga är att det är ditt hjärta som inte orkar pumpa tillräckligt effektivt och då samlar du på dig vätska i kroppen och även i lungorna vilket ger dig tung andning. Det bör nog utredas vidare med att du får göra ett ultraljud för att få besked på hur hjärtat mår. Du behöver nog fortsätta med dina Furix tabletter tills man utrett detta.

Mvh
Maria
Pacemakersjuksköterska

Läs mer i lexikon: 
Hjärtinsufficiens
Läs mer om ämnet: 
Hjärtinsufficiens

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.