Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

svårt att andas

Hej jag är en tjej på 13 år, Jag väger ca.35kg och är 150cm lång! Jag tränar gymnastik på elit nivå fyra gånger i veckan, 3h åt gången! Jag har alltid haft bra kondition och är ganska snabb!
Men nu den senaste månaden har jag fått svårt att andas när jag springer, det räcker med 20 meter och jag kan knappt andas längre! Jag kan int andas djupt utan bara snabba små andetag, när jag försöker andas djupare så känns det som om jag int får luft! När jag bara springer korta sträckor så går det över på ca.10 min men springer jag längre sträckor på tex. Träningarna så tar det ibland flera timmar innan jag kan andas normalt igen!
Det är jätte jobbigt särskildt eftersom jag alltid kunnat springa lång sträckor utan att bli ett dugg trött!
Hoppas på svar;)

Hej,

Andningsproblem är en så pass viktig sak att en läkare måste undersöka dig. Vanligaste orsaken är att man har en infektion i kroppen eller nyligen haft en. Astma eller allergi är också två viktiga faktorer. Vidare kan ditt blodvärde kanske sjunkit med lågt Hb pga riklig mens. Inom vårt område på denna webbsida tänker vi ju på pulsen. Kan du kolla den? Om du inte får upp pulsen blir du fort trött. Det är ovanligt i din ålder men bör kollas. Det finns många andra orsaker till att du har svårt att andas men det är bra att du tar tag i det och vill bli frisk!

Så beställ tid hos en läkare som får lyssna på dina lungor och ta några blodprov och kanske ett EKG.

Lycka till

Thomas Fåhraeus
Leg.läkare