Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

svårt att andas

Hej jag är en tjej på 13 år, Jag väger ca.35kg och är 150cm lång! Jag tränar gymnastik på elit nivå fyra gånger i veckan, 3h åt gången! Jag har alltid haft bra kondition och är ganska snabb!
Men nu den senaste månaden har jag fått svårt att andas när jag springer, det räcker med 20 meter och jag kan knappt andas längre! Jag kan int andas djupt utan bara snabba små andetag, när jag försöker andas djupare så känns det som om jag int får luft! När jag bara springer korta sträckor så går det över på ca.10 min men springer jag längre sträckor på tex. Träningarna så tar det ibland flera timmar innan jag kan andas normalt igen!
Det är jätte jobbigt särskildt eftersom jag alltid kunnat springa lång sträckor utan att bli ett dugg trött!
Hoppas på svar;)

Hej

Det låter inte så bra att du upplever det så svårt att andas när du springer. Du har inte haft någon infektion på senaste tiden och tränat trots det? Har du räknat din puls? Är den normal när du är aktiv? För att få svar på dina frågor så tycker jag att du ska uppsöka din vårcentral och berätta om vad du upplever så att du kan bli mer undersökt med ex EKG, blodprover ev lungröntgen . Det är svårt för mig att ge dig något svar på det du känner.
Lycka till

MVH
Maria Pacemakersköterska