Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till Vårdguidens funktion Ställ en anonym fråga: www.1177.se/Stall-en-anonym-fraga/ och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker. Sista vill vi slå ett slag för Facebooks gruppsidor. Det finns bland annat Facebookgrupperna Pacemaker Support Group och Pacemaker and ICD Support Group. Båda är engelskspråkiga.

Svår andnöd

Jag har mycket svårt att andas, har varit på thorax och kontrollerat min lungfibros men den har inte blivit så mycket sämre att det skulle orsaka dessa problem, har kollat hos önh läkare, i dag senast, de gick in med slang genom näsan för att kolla andningsvägar och hittade ingenting, har sedan mars i år gjort en hisablation och en pacemakeroperation, för ca 1 månad sedan visade det sig att jag hade en candidainfektion i matstrupen svalget och magen, fick behandling med flucozanol 2 veckor, efter detta syntes inget av infektionen men när jag var på thorax i går den 11 oktober-12 så togs ett blodprov för att se om det finns någon svamp kvar. Eftersom allt är bra enligt de läkare jag träffat så undrar jag var ska jag vända mig, kan jag ha fått endokardit? Andfåddheten har blivit värre och värre under de senaste månaderna. Orkar knappt ta mig de ca 200 meterna till parkeringsplats. Det känns som det sitter något i halsen (där det inte enligt doktorn finns något fel) har även ont på insidan i höjd med bröstvårtorna ungefär.

Hej,

Tyvärr kan jag nog inte ge dig några råd om man nu uteslutit att inga komplikationer inträffat under eller efter pacemakeroperationen. Man bör ju kolla ditt hjärta med ultraljud för att se på dess funktion, om det inte redan är gjort.

Ibland kan hjärtfunktionen bli något sämre för patienten trots adekvat hjärtfrekvens. Det beror på att pacemakern stimulerar hjärtat osymmetriskt dvs höger kammare dras ihop före vänster kammare. I så fall brukar man lägga in en tredje elektrod på vänster kammare.

En endokardit är ofta smärtsam och syns ofta på ett vanligt EKG.Jag hoppas dina hjärtläkare följer upp dig.

Mvh
Thomas Fåhraeus
Lund