Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Styrketräning + hjärtsvikt

Hej! Nu är jag trött på den här skiten, har googlat och hittar inte ETT ENDA svar angående hjärtsvikt(mild) och styrketräning. Jag mår bra av att styrketräna (inte varje dag) och jag simmar dessutom samt motionerar och äter bra. Läser du om CHF på engelska så står det att man inte ska styrketräna. Jag vägrar acceptera vad läkarna säger. Hur ofta läser man inte att läkare har fel. : They told me I would die within 2 months, bla bla och 25 år senare står där samma person de sa skulle dö, både friskare och starkare. Snälla kan någon vettig förklara? Lyfta vikter och hjärtsvikt, går det ihop? Ja eller Nej? Tack på förhand. Finner det mycket märkligt att inte ett enda svar finns på nätet.

Hej
Kan inte exakt svara på din fråga om det är bra eller ej med styrketräning och mild hjärtsvikt. Vad jag vet och vad som finns skrivet så är det bra med fysisk aktivitet trots att man har hjärtsvikt. Ofta uppmuntrar vi till att vara mer aktiv för hjärtat mår bra av detta. Dock ska man inte utföra ansträngning som gör att hjärtat får en allt för hög frekvens vilket kan leda till risk för farliga hjärtrusningar. Fortsätt träna men lyssna också ibland på kroppen om den säger stopp.

Lycka till
Maria
Pacemakersjuksöterska