Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Stötar

Hej Thomas !
Jag blev glad när jag läste att du skrev att man inte ska behöva leva med en massa stötar.
Jag fick min PM 2008, vid Bradi cardi, den fungera bra fram till sommaren 2011. Då börja jag få stötar alltid vid samma tidpunkter med 8 timmars mellanrum, ibland satte det igång mitt Förmaksflimmer (AV-Block ll-lll). Jag tog detta vid PM kontrollet, men hon sa PM inte hade möjlighet att göra så, utan det var bara en muskel man kunde känna lite av när man vila sej. Hon ville inte lyssna och visade irritation och avfärdade mej med orden, du är välkommen tillbaka om ett år, nej förresten vi säger 1½ år. Efter det ökade stötarna och det började komma även på andra tider, jag tvekade länge att ringa, så till sist ringde jag och fick ny tid, denna gången var sköterskan trevlig. Hon plocka bort det som gjorde att jag kände stötarna vid samma tidpunkten, men stötarna kom på olika tider. På kvällen den dagen fick jag sammanlagt 19 stöta på rad och flimret gick i full gång. Jag fick ny tid att komma och nu var dom tre, dom programera om min PM. Men stötarna fortsätter att komma, så jag ringde igen och ville ha en ny tid, men hon sa att dom stängt av allt som går att stänga av och mena att det var mitt hjärta som gjorde att jag fick stötarna som var som en hicka, så inte vet jag vad det är för en sorts hicka hon har, och hon hade inte mera tid med mej, så jag fick ingen ny tid. Nu vet jag att PM ger impulser men så hårda ska dom inte vara att man hoppar till eller att man vaknar upp av dom på natten, och programfel kan det inte vara, för i så fall skulle det ha varit så redan från början. Efter vad jag har läst så är detta ingenting som är ovanligt att man kan få sådana stötar av olika orsaker som jag vet att ni måste ha kännedom om och går att åtgärda.
Min fråga är, om du kanske vet vem jag ska vända mej till som har vilja till att rätta till problemet, så som det är idag blir jag handikappad.
Marianne Persson

Hej Marianne

Förstår att du upplever det jobbigt med att vi inte hittar något svar på dina symtom. Det ser ut som om det inte är pacemakern som orsakar dina "stötar"i och med att alla kontroller visar på att det inte slutar trots att alla automatiska funktioner är avstängda och att kontrollerna inte visar på några konstigheter. Det bästa hade varit om du kunde få din läkare att skriva en remiss för en bandspelning och där igenom se vad som händer på EKG när du upplever dina "stötar" .Det kan vara extraslag från ditt egna hjärta som du upplever som obehagliga och då får vi ett svar på vad det är.

Lycka till

Maria
Pacemakersköterska

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.