Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Spisvakt med öga som känner av om det blir för varmt vid spisen. Påverkar detta en pacemaker

Anhörig til äldre dam med pacemaker avstyrde anpassning med spisvakt då denna skulle påverka pacemakern, något som ni vet mer om. Viktigt för mig som arbetsterapeut att veta då vi ofta ger intyg på denna anpassningen MVH Annika arbetsterapeut

Hej,

Spisvakt, har jag nu lärt mig av en noggrann läsare, är en typ av infraröd sensor som larmar om plattorna på spisen blir för varma. Infraröda strålar påverkar aldrig pacemakern eller en ICD. Tack för påpekandet!
När jag gjorde min militärtjänst var spisvakt i tältet vid den vedeldade kaminen under natten som säkert många andra läsare varit.,men det var ju något helt annat.

Med vänlig hälsning,
Thomas Fåhraeus
Bjärred