Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Snabb puls vid armrörelse

Har en pacemaker på min högra sida - när jag använder min högra arm snabbt vid ex biltvätt avtorkning mm så far pulsen iväg oerhört snabbt 120/min. Kan detta bero på någon detalj i pacemakern som får igång pulsen så med anledning av armrörelsen. Efter en stund återgår den till sin normala rytm igen som är kring 64/min.

Hej!
Det är pacemakerns sensor som reagerar på dina armrörelser. Sensorn reagerar på rörelse så att pacemakern skall veta när den skall öka pulsen vid ansträngning. Det ät inget farligt och har du inga obehag behöver man inte göra något. Det går att justera sensorinställningen så att den höjer pulsen lite försiktigare, om du vill det. Hör med din pacemakermottagning.

Hälsningar: Torbjörn

Läs mer om ämnet: 
Sensor

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.