Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till Vårdguidens funktion Ställ en anonym fråga: www.1177.se/Stall-en-anonym-fraga/ och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker. Sista vill vi slå ett slag för Facebooks gruppsidor. Det finns bland annat Facebookgrupperna Pacemaker Support Group och Pacemaker and ICD Support Group. Båda är engelskspråkiga.

Smärta i bröstet som strålar ut i vä. arm

Kvinna, 37 år, BMI 24, Totalkolesterol 5,3. Varit fysiskt inaktiv en längre tid, igår var jag ute och joggade första gången på länge. Efter ca 2 km lugn löpning fick jag smärta/värk i vänster sida av bröstet, smärtan kändes också ut i vänster arm. Jag började gå och när jag kom hem var smärtan försvunnen. Hela kvällen var jag väldigt trött efteråt. Ej varit förkyld, men varit mycket trött en längre tid. Behöver jag vara orolig? Inga hjärtproblem i släkten.

Hej!
Din smärta vid ansträngning kan bero på många saker. Om du upprepat får ont i bröstet vid ansträngning bör man utesluta kärlkramp. Enklaste undersökningen är att du får cykla på en motionscykel samtidigt som de tar EKG (arbetsprov). Om du ofta får ont i bröstet bör du absolut boka tid hos din vårdcentral för fortsatt utredning.

Hälsningar: Torbjörn