Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Skrikande oljud en gång i minuten trots kontroll av pacemakern för några månader sedan. Vad gör man åt det?

Hej!
Skrikande oljud en gång i minuten låter väldigt besvärande. Jag känner mig dock inte övertygad om att oljudet skulle komma från pacemakern. Det finns pacemakrar med larm, men de brukar inte avge ljud en gång i minuten dygnet runt.
Vissa modeller av ICD kan avge en alarmton under vissa omständigheter. Den brukar då ljuda med vissa bestämda intervall. Dock som tätast med några timmars mellanrum. Är det en ICD du har?
Hör med din pacemakermottagning. De bör lätt kunna kontrollera om oljudet kommer från din pacemaker.

Hälsningar: Torbjörn

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.