Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

sjukförsäkring till barn med sjuk sinusknuta

Min dotter fick diagnosen sjuk sinusknuta när hon var 5 år gammal. Hon fick en pacemaker som hon kommer att få ha resten av sitt liv. Nu ska det göras en utredning hur till vida detta kommer att vara ett handikapp för henne. Hennes försäkring vill ha en invaliditetsundersökning men läkarna verkar inte riktigt veta vad de ska skriva. Detta är ju viktigt att det görs på ett ordentligt sätt så att hon får ut den försäkring till det värde av det obehag och begränsningar hon kommer att ha i sitt liv.Vet ni något om detta så vore jag väldigt glad?

Hej,

Tyvärr vet jag ingenting om detta med ev försäkring av barn och vuxna med pacemaker. Ev kan Hjärtebarnsföreningen ge dig något tips.De flesta patienter har inga begränsningar av pacemakerterapin, däremot kanske av ett bakomliggande hjärtfel som t ex missbildningar, klaffel mm.

Mvh

Thomas Fåhraeus
Lund