Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till Vårdguidens funktion Ställ en anonym fråga: www.1177.se/Stall-en-anonym-fraga/ och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker. Sista vill vi slå ett slag för Facebooks gruppsidor. Det finns bland annat Facebookgrupperna Pacemaker Support Group och Pacemaker and ICD Support Group. Båda är engelskspråkiga.

Reveal

Jag har fått en Reveal inop. , infon jag fick var lite snabb.
Jag har inte fått basenheten för överföringen ännu, dosan jag fick i handen skall den användas till att aktivera Revealen innan jag skall skicka med dosan som sitter fast på basenheten?

Hej

Ja ibland kan vården gå lite fort. Den aktivator/fjärrkontroll som du har fått med dig hem är en apparat som du ska andvända när du har haft symtom. Då har Revealen möjlighet att lagra ett EKG under den tid som du har symtom och då kanske lyckas fånga något som kan tala om orsaken till vad du känner. Sändaren som du får hem senare ska du sedan andvända för att föra informationen vidare till ditt sjukhus. Det vanligaste är att man har 3 st möjligheter att lagra med aktivatorn sedan är minnet fullt och du måste då sända till din mottagning.Ta gärna kontakt med ditt sjukhus för att få svar på om du har fler frågor.

Lycka till

Maria
Pacemakersjuksköterska