Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till Vårdguidens funktion Ställ en anonym fråga: www.1177.se/Stall-en-anonym-fraga/ och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker. Sista vill vi slå ett slag för Facebooks gruppsidor. Det finns bland annat Facebookgrupperna Pacemaker Support Group och Pacemaker and ICD Support Group. Båda är engelskspråkiga.

Räknas det som ett tillslag om Vt har uppstått och Atp aktiverats men ej lyckats bromsa rusningen, men den har hävts av sig själv innan icdn slog till?

Räknas det som ett tillslag om Vt har uppstått och Atp aktiverats men ej lyckats bromsa rusningen, men den har hävts av sig själv innan icdn slog till?

Hej och tack för din fråga
Det räknas som ett tillslag från ICD som tyvärr varken gjort någon nytta eller skada. Ser vi att ATP (antitackypacing)har gått in för att försöka bryta din VT så är det en behandling från ICD sida men där vi inte vet om den egentligen hade slagit om av sig själv utan inblandning från ICD eller ej. Ofta ställer man in ICD på lite längre intervall för att tillåta att VT kan slå om av sig självt för att minska risken för "onödiga tillslag" från ICD. De flesta känner inte av så korta VT episoder och tolererar dem mycket väl.
Skulle det inte fungerar så måste man justera inställningen på ICD så att den påverkar och bryter VT med hjälp av ATP och ev sätta in medicin mot motverkar uppkomsten av VT.

MVH
Maria Hesselstrand