Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Rätt att få sin ICD avstängd?

Hej!

Är en 28 årig tjej som har haft en ICD sedan 06. Jag har haft 5 tillslag genom åren, alla var under 2007 och inga av dem har kunnat konstateras bero på just min hjärtskada.

Till min fråga då, Kan jag be min läkare att stänga av min ICD?
Det är en del saker man måste vara försiktig med och som man inte kan göra, pga av risk för elstötar eller tillslag. Har precis tagit MC-körkort och är faktiskt rädd för vad som skulle hända om jag fick ett feltillslag när jag är ute och kör, därav min önskan att stänga av den.

Hej

Du har rätt att diskutera med din läkare angående om att ha din ICD aktiv eller ej. Vet inte bakgrunden till din ICD behandling så det kan vara bra att be om ett samtal om detta.

Lycka till

Maria
Pacemakersjuksköterska

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.