Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Är kyla skadligt för pacemakern?

Var ute i 15 graders kyla i morse under en kort promenad och fick därefter ont över pacemakern,eller mera runt den.Sämst under förmiddagen.Något bättre nu.Ska man tänka på att hålla sig varm över den?Har något tagit skada?

Hej

Din pacemaker kan inte skadas varken av kyla eller extrem värme, som i en bastu.
Kan inte riktigt förklara varför du upplevde smärta efter att du varit ute.Kan ha lite sämre cirkulation direkt runt pacemakern men annars kan jag inte förklara varför du upplevde detta.

Mvh
Maria
Pacemakersjuksköterska

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.