Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Pulsklocka

Finns det någon pulsklocka som jag som pacemaker baräre kan använda?

Hej,

En svår fråga. Det finns ett stort antal olika pulsklockor på marknaden där de flesta har ett bröstbälte,som fångar upp hjärtats elektriska urladdningar och skickar signalen till pulsmätaren, ofta på handleden.
Går pacemakern in och stimulerar hjärtat brukar pacemakerimpulsen också räknas och således ge ett felaktigt värde.Det finns pulsmätare som mäter syrgashalten i blodet t ex på fingertoppen och dessa är säkra pulsmätare då de inte alls regisrerar elektrisk aktivitet utan analyserar färgen på blodet mellan varje pulsslag sk pulsoximetri.

Det finns att köpa som appar till iPhone eller Andreoidsystemen. Det kräver helst att en fotolampa finns vid linsen, som lyser upp blodet.Vi har skrivit om dessa appar som du ser på vår hemsida.En heter "Instant heart rate" som jag testad och den är utmärkt.

Om någon läsare har en tillförlitlig eletrisk pulsklocka vid pacemaker/ICD så skriv gärna en rad till vårt forum.

Mvh
Thomas Fåhraeus
Bjärred